TEKNOLOJİ

Android 11 Beta Sürümünde Yeni Özelleştirilebilir Simge Şekilleri Geliyor

Google, geçtiğimiz gün itibariyle Android 11 için dördüncü geliştirici önizleme sürümünü yayınladı. Bu Android 11 geliştirici beta test sürümünde öyle aman aman dedirtecek yenilikler eklenmese de bazı değişiklikler elbette mevcut. Google, Android 11 ile birlikte özelleştirilebilir simge şekillerine 2 adet yeni şekil eklemek istiyor ve bu şekilleri yeni test sürümü ile yayınlamış durumda.

Google’ın yeni sunduğu bu şekiller Android 11 ile birlikte karşımıza stabil bir şekilde gelecekler. Şu anda yeni eklenmiş olarak altıgen ve ve dört yuvarlağın birleştiği bir simge şekli var. Bu şekillerin nasıl göründüğüne ise yazı içine eklediğimiz görseller üzerinden bakabilirsiniz.

Şu anda dördüncü geliştirici önizleme sürümünü indirdiyseniz ve buözelliği test etmek istiyorsanız ne yazık ki birkaç hata mevcut. İşletim sistemi bu yeni şekiller arasından seçim yapabilmenize olanak tanıyor ancak işin garibi ana ekrana döndüğünüz zaman bu şekilleri sahip olduğunuz uygulamaların simgelerine uygulamıyor.

Bu özelliğin bir beta sürümü ile geldiğini belirtelim yani ilerde elbette böyle olmayacak ve Google bu sorunu düzeltecektir. Bu yeniliğin dışında 9to5Google tarafından fark edilen bazı ufak yenilikler de mevcut. Örnek olarak uygulama çekmecisini tanımlayan köşeli bir ayraç bulunuyor ancak bu konuda bir ekran görüntüsü yok.

“Android 11 Beta Sürümünde Yeni Özelleştirilebilir Simge Şekilleri Geliyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir