OTO HABER

Bir Şirket Tesla Model 3 Otomobili Üstü Açık Arabaya Çevirdi!

Tesla Model 3, bildiğiniz gibi şirketin şu andaki en uygun modeli. Elon Musk’ın bu küçük otomobilinin bir cabrio yani üstü açık modeli ne yazık ki yok. Yani üstünü açıp saçlarınız rüzgarda dans ederken aracın tadını çıkaramıyorsunuz. İşte bu sorundan sıkılan bir şirket (!) Tesla Model 3’ün üstünü açmış ve bir üstü açık araba modeli ortaya çıkarmış. Bu yazımızda üstü açık Model 3’ü inceleyeceğiz.

Bu işlem normal otomobilleri üstü açık araçlara çeviren bir şirket olan Newport Convertible Engineering tarafından gerçekleştirildi. Şirket 2014 yılında Tesla Model S premium elektrikli sedan modelini de bir cabrioya dönüştürmüştü. Aynı şirket bu sefer de Tesla’nın en ucuz modeline aynı işlemi uyguladı.

Şirket Model 3’ün arka camını ve üst bölgesini otomobilden çıkardı. Sonrasında ise otomobilin üst bölümünü istediğiniz zaman kapayabileceğiniz yumuşak bir kumaştan oluşan mekanizma entegre edildi. Bu sayede istediğiniz zaman üstünü açıp rüzgarın tatlı esintisini hissedebilir ve istediğiniz zaman da bu açılabilir mekanizmayı kapatabilirsiniz.

Üstü Açık Tesla Model 3

Dönüştürülmüş otomobilin görsellerine baktığımızda B sütununun yani ortadaki bölümün hala yerinde olduğunu görebiliyoruz. Bu sütunun çıkarılmama sebebi ise aracın üstünü kapattığınız zaman üstte kalan kumaşın gergin bir şekilde durabilmesidir. Bu sayede araç hareket ederken rüzgar nedeniyle üstteki kumaş mekanizma farklı formlara girmemiş olacaktır.

Diğer bir önemli neden ise Tesla markalı otomobillerin B sütunlarında bazı AutoPilot sensörleri ve kameraları yer almaktadır. Eğer bu bölümü cihazdan çıkarırsanız Tesla için ödediğini o paraların hiçbir karşılığını alamayacaksınız çünkü en önemli işlevlerden yoksun kalacaksınız.

Dilerseniz biraz da maliyet konusunda konuşalım. Newsport Convertible Engineering firması dönüşüm işleminin yaklaşık olarak 30.000 Amerikan dolarına mal olduğunu belirtiyor. Ancak bu fiyata tabii ki Model 3 dahil değil.

Tesla Model 3’ün en ucuz versiyonuna baktığımızda 40.000 dolar olduğunu görmekteyiz. Bu nedenle otomobilin dörtte üçü bir fiyatı sadece üstü açık bir araca dönüştürmek için harcamak ne kadar mantıklı olur bilemiyoruz.

Yolda giderken bir üstü açık Tesla model 3 göremeyeceğiniz için bazı kişiler için bu dönüşüm işlemi makul olabilir. Şirket yaptığı açıklamada otomobilin dönüşüm işlemlerinin yaklaşık olarak 2-3 ay sürebileceğini belirtiyor.

“Bir Şirket Tesla Model 3 Otomobili Üstü Açık Arabaya Çevirdi!” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir