TEKNOLOJİ

Bizzat Huawei Temsilcisinden P40 Pro Hakkında Ayrıntılar

Daha önce, Huawei, P40 serisinin 26 Mart’ta çevrimiçi bir etkinlikle küresel olarak piyasaya sürüleceğini resmen doğruladı. Şirketin P serisi, marka akıllı telefon fotoğrafçılığında her zaman çıtayı yükselttiği için dünyadaki teknoloji meraklıları için her zaman özel bir seri oldu. Bu yılki P40 serisi daha da özel. Xiaomi, OPPO ve hatta Samsung gibi rakipler, 2020 yılında kameralarını amiral gemilerinde bayağı yükseltti. Ve Huawei, bu üst düzey kamera amiral gemilerini aşarak işin hala en iyisi olduğunu kanıtlamak zorunda kalacak!

Hepimizin yeni P40 Pro’yu dört gözle beklediğimizi biliyorum ve yaklaşan cihaz hakkında bazı sulu detaylarımız var. Huawei ile gelecek model hakkında yapılan kapalı oturumda şirket bize Huawei P40 Pro hakkında bilgi verdi. Tabii ki, şirket cihaz hakkında belirli donanım ayrıntıları vermedi ancak 26 Mart’ta seriden ne bekleyeceğimiz konusunda sağlam bir istikamet gösterdi.

Huawei: P40 serisi Mobil Fotoğrafçılıkta “Yeni Rekorlar Garanti”

Haklıya hakkını vermek lazım gelir. Huawei P30 serisi akıllı telefon fotoğrafçılığını yeni boyutlara taşıdı. Akıllı telefon endüstrisinde bir ilk olan geleneksel RGB yerine yepyeni özel RYYB sensörü ile birlikte geldi. İkincisi, çılgın yakınlaştırma yetenekleri sunan bir ‘Periskop Kamera’ ile geldi. Bugün, P30 Pro’nun teknolojisi çok fazla hissetmeyebilir, ancak Mart 2019’da bu tür bir teknoloji daha önce bir akıllı telefon kamerasında hiç görülmedi.

Şimdi 2020 yılındayız ve sıra Huawei P40 Pro’ya geliyor, Huawei akıllı telefon fotoğrafçılığında “Yeni Rekorlar Garanti” demesi ne manaya geliyor? Huawei P40 serisi, geçen yıl P30 serisinde tanıtılan teknolojilere dayanacak. Huawei P40 Pro ve muhtemelen standart P40 modeli de “İkinci Nesil Persikope Zoom Kamera” özelliğine sahip olacak. Şirket bunu toplantıda doğruladı.

Fakat “ikinci nesil” teknoloji nasıl olabilir? Hatırlatalım Huawei P30 Pro, 5x optik zoom, 10x’e kadar hibrid yakınlaştırma ve 50x dijital yakınlaştırma sunuyordu. Toplantıda duyduklarımıza göre, ikinci nesil teknoloji ‘optik zum yeteneklerini’ artıracak ve hibrit zoom aralığını da geliştirecek gibi görünüyor.

Huawei P40’ın İlham Kaynağı ‘Kartal Gözü’

Toplantıda Huawei, bir kartalın avını yaklaşık 3 km uzaklıktan mükemmel çözünürlük ve netlikle nasıl fark edebileceğini belirtti. Şirketin burada hedeflediği şey bu. Huawei, yazılımın yakınlaştırma yeteneklerinde de önemli bir rol oynayacağını söyledi. Bu, şirketin P40 Pro ile 10x hibrit yakınlaştırma bariyerini zorlayacağını düşünmemizi sağladı. Şu anda, rakip markaların en üst düzey amiral gemisi akıllı telefonlarının tümü 10x hibrit yakınlaştırmada maksimum seviye olarak çıkıyor eğer Huawei bu aralığı artırmayı başarırsa, akıllı telefon kamera yakınlaştırma teknolojisinde yeni bir atılım olacak.

AI (yapay zeka) ayrıca seride büyük bir rol oynayacak. Huawei, P40 serisinin bir akıllı telefonda “daha ​​önce hiç görülmemiş” en yüksek AI kapasitesine sahip olacağını açıkladı. P40 serisine güç vermesi beklenen Huawei Kirin 990 5G yongası, AI kriterlerinde en üst sıralarda yer aldı ve şirket yeni ürün serisinde bu çipten tam olarak yararlanmak isteyecek.

Huawei, RYYB Filtre Teknolojisine Çok Fazla Yatırım Yaptı

Huawei temsilcisine RYYB teknolojisinin yeni Huawei P40 serisinde bir geri dönüş yapıp yapmayacağını sorulduğunda, “Huawei bu teknolojiye çok yatırım yaptı ve boşa gitmesini istemez” dedi. Bu temel olarak P40 serisinin RYYB filtreli özel bir sensör kullanmaya devam edeceği anlamına gelir. Hatırlamak için P30 Pro, özel IMX650 RYYB sensörüne sahipti. Söylentiler, yeni P40 serisinin aynı RYYB filtreli özel IMX700 Sony sensörüne sahip olacağını belirtti. Ancak şirket telefonun kamera özelliklerini doğrulamadı.

Huawei P serisi her zaman kamera merkezli bir kadro oldu ve son zamanlarda şirketten duyduklarımıza göre, P40 serisi kamera bölümünde heyecan verici yükseltmelere sahip olacak. Ancak yaklaşan cihaz hakkında hala bilmediğimiz birçok ayrıntı var. 26 Mart’taki resmi tanıtımdan önce ayrıntıları haber aldığımız an sizlerle paylaşacağız.

Fikirlerinizi ve eleştirilerinizi aşağıdaki yorum kısmına yazarsanız seviniriz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir