ÖNERİLER

Çamaşır Makinesi Niye Aşırı Köpürür? Makinede Aşırı Köpürme Sorunu Nasıl Çözülür?

Çamaşır makinenizin kullanımı sırasında mutlaka kullanma kılavuzunda yer alan yönergelere göre hareket etmeniz güvenli ve uzun ömürlü bir kullanım gerçekleştirebilmeniz açısından çok önemlidir. Çamaşır makinesi teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte farklı çamaşır tiplerine yönelik olarak zengin bir yıkama programı seçeneğine sahiptir. Bu yıkama programı seçeneklerinin farklılığı temel olarak makinenizin yıkama işlemini nasıl yapacağını da değiştirmektedir. Bu yüzden çamaşır makinenizin her bir yıkama programında kullanmanız gereken deterjan miktarı da değişmektedir. Ümraniye Arçelik Servisi uzmanlarımız makine kullanımında sıkça karşılaşılan aşırı köpüklenme sorununun ana kaynağının genellikle bu kullanım hatasına bağlı olduğunu belirtmektedir.

Çamaşır Makinesinde Neden Aşırı Köpürme Olur?

Çamaşır makinenizde seçtiğiniz yıkama programına uygun olan deterjan miktarından fazla bir miktarda deterjan kullanımı gerçekleştirmeniz, bu sorunu yaşamanızın en temel nedenleri arasında yer almaktadır. Bu yüzden eğer çamaşır makinenizde aşırı köpürme sorunu ile karşı karşıya kalıyorsanız ilk kontrol etmeniz gereken ne kadar çamaşır makinesi deterjanı kullanmakta olduğunuzdur. Çamaşır makinenizin yıkama programına uygun olmayan ve aşırı seviyede deterjan kullanmanız durumunda, çamaşır makinenizde aşırı köpürme sorunu meydana gelebilmektedir. Böyle bir sorun ise çamaşır makinenizde ciddi sorunlar yaşamanıza neden olabilmektedir. Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezimize gelen çamaşır makinesi arıza bildirimlerinin önemli bir dilimini bu hatalı kullanıma bağlı meydana gelen makine arızaları oluşturmaktadır.

Çamaşır Makinesi Aşırı Köpürme Sorunu Nasıl Engellenir?

Çamaşır makinenizdeki yıkama sırasında aşırı köpürme sorununun çözümü için Küçükbakkalköy Arçelik Servisi uzmanlarımızca yapılacak herhangi bir teknik müdahaleyi gerektirmemektedir. Özellikle yıkama programına uygun olmayan yüksek miktarda deterjan kullanımı gerçekleştirdiğinizi değerlendirmelisiniz. Eğer sorun bundan kaynaklı ise bir sonraki yıkamada makine kullanma kılavuzunda belirtilen miktarda deterjan kullanımı ile sorunsuz bir yıkama gerçekleştirebilirsiniz. Piyasada bulunan makine deterjanlarının marka ve modellerine göre kullanmanız gereken deterjan miktarı da değişkenlik gösterebilmektedir. Bu nedenle de kullandığınız çamaşır makinesi deterjanının paketinde belirtilmiş olan kullanım miktarına uygun şekilde deterjan kullanımı gerçekleştirerek de bu soruna çözüm sağlayabilirsiniz. Bunun dışındaki çamaşır makinesi arızaları ile ilgili olarak profesyonel ve uzman teknikerlerin görev aldığı kurumsal çamaşır makinesi servis hizmetlerimize başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir