TEKNOLOJİ

Google, Android Güncellemelerini Oldukça Kolaylaştırmak İstiyor

Google, Android güncellemelerini arka planda sessiz bir şekilde yüklenecek şekilde planlamak istiyor. Özellikle mobil yazılım güncelleme sürecini daha da basitleştirmek konusunda kararlı gözüküyor. “Sorunsuz Güncellemeler” olarak isimlendirilen yeni özelliğin, Android 11’in bir sonraki sürümünde karşımıza çıkacağı bildirildi.

Bu yeni özellik sayesinde bir güncelleme indirilirken cihazı kullanmaya devam edebiliyorsunuz ve cihazınızı yeniden başlatmanıza gerek kalmamış oluyor. Yani telefonunuzu her zamanki gibi kullanabiliyorsunuz bu süreçte.

Android Güncellemelerini Kolaylaştıracak “Sorunsuz Güncellemeler” Özelliği

Google’ın tüm yeni cihazlarda zorunlu hale getirmeyi planladığı bu özellik A/B sanal bölümleme desteği ile mümkün olacaktır. Chrome OS’da halihazırda mevcut olan sanal bölümleme, ilk olarak Android 7 Nougat ile karşımıza çıktı. Ancak çoğu üretici, bu özelliği cihazda fazladan depolama alanı tükettiği için uygulamak konusunda isteksiz davranıyordu.

A/B bölümleme ile cihazınızda aktif olarak kullandığınız bir bölüm olurken bir de etkin olmayan bir bölüm mevcut oluyor. Cihazınız yeni bir işletim sistemi güncellemesi aldığı zaman etkin olmayan bölüme bu güncellemeyi indirir. Bu sırada ise cihazınızın aktif olan bölümünü normal bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. İşletim sistemi güncellemesi indirilip kurulduktan sonra telefon, yeni yazılım ile ikinci bölüme sorunsuz bir şekilde yeniden başlatılır.

Daha sonraki işletim sistemi güncellemelerinde de aynı işlem izlenir. Yeni güncellemede herhangi bir sıkıntı olduğu zaman cihazın ilk bölümünden bulunan eski işletim sisteminden önyükleme yapılabilir. Sorunsuz Güncellemeler, mevcut yöntem ile karşılaştırıldığında yazılım güncellemesi süresini birkaç dakikaya indirebiliyor.

Bu yeni özellik, düzenli olarak yazılım güncellemesi alan amiral gemisi modelleri için oldukça kullanışlı olabilir. Google Pixel serisinde ve diğer birkaç üst düzey cihaz bu özellikle birlikte gönderilebilir. Samsung ve Oppo gibi bazı akıllı telefon üreticileri, işletim sistemi güncellemeleri konusunda kendi geliştirdikleri süreci kullanıyorlar. Diğer şirketler ise tamamen özelleştirilmiş kendi arayüzlerinin fazladan yer kaplaması nedeniyle “Sorunsuz Güncellemeler” işlemini uygulamaktan kaçıyor.

Akıllı telefonlarda bulunan dahili depolama alanının her geçen gün arttırıldığını düşünürsek Google’ın yazılım güncellemelerini evrensel bir deneyim haline getirmesinin zamanının geldiği kanısına varabiliriz.

“Google, Android Güncellemelerini Oldukça Kolaylaştırmak İstiyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir