TEKNOLOJİ

Google Tüm Yeni Chrome Güncellemelerini Durduruyor

Dünyanın dört bir tarafındaki insanlar, koronavirüs salgını nedeniyle evden çalışmak zorunda. Bundan dolayı Google, yazılımının mümkün olduğunca sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamaya çalışıyor. Çünkü insanlar stabil olmayan bir yazılımı böyle sıkıntılı günlerde kullanmak istemezler. Google, hem Chrome hem de Chrome OS için bir süre yeni özellik eklememe kararı aldı. Yani Chrome güncellemelerini durduruyorlar.

Chrome geliştirme ekibi Twitter’da yaptığı paylaşımda yaklaşan Chrome ve Chrome OS sürümlerinin durdurulacağını şöyle açıkladı:

“Düzeltilmiş çalışma zamanlamaları nedeniyle, yaklaşan Chrome ve Chrome OS sürümlerini duraklatıyoruz. Amacımız, onlara güvenen herkes için istikrarlı, güvenli ve güvenilir olmaya devam etmelerini sağlamaktır. Chrome 80’e dahil edilecek güvenlikle ilgili güncellemelere öncelik vereceğiz. Bizi takip etmeye devam edin.”

Chrome Güncellemelerini Durdurma Kararı

Güncellemeler genel olarak işe yarar özellikler eklerken, yazılıma yeni hatalar da getirebiliyor. Bu nedenle Google’ın Chrome ve Chrome OS güncellemelerini durdurma kararı oldukça mantıklı ve yerinde bir karardır.

Uzaktan çalışan insanlar yeni bir güncelleme indirip ve bu güncellemede işlerini engelleyen bir hata ile karşılaşırlarsa gerçekten sıkıntı olur. Bundan dolayı çevrimiçi bir kaos bile oluşabilir. İşte bu yüzden böyle olması daha mantıklı.

Chrome geliştirme ekibi ayrıca, çalışanlarının bağımsız ve uzaktan bir şekilde çalıştığı için yeni özellikleri ve kararlılığı dengelemenin zaten zor olduğunu belirtti.

Şu an itibariyle, Chrome ve Chrome OS’un ne zaman tekrardan güncelleme almaya başlayacağını bilmiyoruz. Geliştirici ekibi bununla alakalı herhangi bir açıklama yapmadı. Yeni özelliklerin yanında potansiyel hatalara sahip olan bir tarayıcıyı kullanmaktansa kararlı çalışan bir tarayıcıyı kullanmak her zaman daha iyidir. Bu nedenle içinde bulunduğumuz koronavirüs krizinden bir şekilde kurtulmayı ummalıyız.

Bu haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir