TEKNOLOJİ

Huawei’nin Yeni Amiral Gemisi Mate 20 Pro’nun Özellikleri Sızdırıldı

Hâlihazırda, Huawei’nin Mate 20 serisinin resmi tanıtımını yapmasına bir aydan fazla bir süre var. Ancak bu, Pro modelini yakın geçmişte çok sayıda sızıntının konusu olmayacak şekilde durdurdu. Ayrıca, önceki bilgilere eklendiğinde ve nihai tasarımın esas olarak doğrulandığını görerek, Huawei’nin bir sonraki akıllı telefonunun sahte birimi çevrimiçi olarak yayınlandı.

Daha önce bildirildiği gibi, Huawei Mate 20 Pro, yeni bir eğimli OLED paneli öne çıkararak, Samsung’un en yeni amiral gemilerine benzeyen bir görünüm oluşturacak. Bununla birlikte, Huawei, alt çenenin kalınlığını önemli ölçüde azaltarak ve aynı zamanda çentiğin her iki tarafındaki çerçeve alanını daraltarak, çerçevesiz konseptini bir adım daha ileri götürmüş görünüyor. Ek olarak, ekranın her iki tarafında tıraşlanmış ince çerçeveler yer aldı. Karşılaştırma için, Samsung Galaxy Note 9, görünüşte daha kalın olan üst ve alt çerçevelerin eşleşmesini içerir ve aslında geçen yılki Galaxy Note 8 ile karşılaştırıldığında yan kenarlarının genişliğini artırır.

Huawei-Mate-20-Pro-dummy-unit

Yukarıda bahsedildiği gibi, Huawei’nin bir sonraki amiral gemisi de ekranın üzerinde bir çentik içerir. Bu, normal Mate 20’de beklenenden biraz daha büyük olsa da, 24 megapiksellik ön yüze bakan bir kameraya ve cihazın güvenliğini önemli ölçüde artırması gereken yeni bir Face ID benzeri teknolojiye sahip olacak. Ayrıca güvenlik konusunda bir ekran içi parmak izi tarayıcının da dahil edildiği bildiriliyor.

Arka tasarım söz konusu olduğunda, bu açıdan dummy biriminin hiçbir görüntüsü ortaya çıkmadı. Ancak, önceki sızıntılar, yuvarlatılmış köşelerle tamamlanmış kare şekilli bir kamera modülünün, arka kısımda oturacağını ortaya çıkardı. Bu daha sonra P20 Pro benzeri üçlü kamera düzenine ve çift renkli LED flaşa ev sahipliği yapacak.

Akıllı telefonun kullanılabilirliği konusunda Huawei, Mate 20 Pro’nun 16 Ekim’de Londra’daki Mate 20 ile birlikte resmen açıklayacağını doğruladı. Muhtemelen, satışlar Kasım ayının başından birkaç hafta sonra başlayacak. Ancak, Huawei’nin amiral gemilerinin Apple ve Samsung’u zayıflatmaya devam edip etmeyeceği belli değil.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir