GÜNCEL HABERLER OTO HABER

İşte Karşınızda Tesla Cybertruck Modelinden Esinlenilen CyberBike

2019’da Elon Musk’ın çıkardığı Cybertruck etkileyici tasarımı ile interneti kırdı geçti. Cybertruck tasarımı 15 bin dolar değerindeki bir Cyber-iphone’a bile ilham kaynağı oldu. Şimdi ise Youtuber Casey Neistat bu tasarımdan etkilenerek bir CyberBike yaptı. Bu bir elektrikli bisikletti SUPER73 adındaki bir şirket tarafından yapıldı. Şirket elektrikli motorların kullanımının arttığı bu günlerde çıkardığı elektrikli bisikletin tanıtımını yapmak amacıyla Youtuber Casey Neistat ile anlaştı. Fakat bisiklet piyasaya çıkmadan önce bisikletin tasarımını insanlara göstermemeleri lazımdı bu nedenle Casey ve şirket çalışanları bisikleti CyberBike şekline dönüştürmeye çalıştırdılar.

Cybertruck tasarımını bir bisiklette şekillendirmek hiçte kolay bir iş değildi. Bunun üzerine bu tasarımı yapıp üstüne birde kopyalayarak tasarımı çoğalttılar. Cybertruck’ta kullanılan uzay sınıfı paslanmaz çelik dış iskelet yerine kullanılan alüminyum kabuk biraz sarsıntılı görünmekte. Videoda Casey’nin açıklamasına göre ekip ilk başta kopyalamak amaçlı tasarımı tebeşirlemek amaçlı karton kağıtlar kullandılar. Bu çizimlerden memnun kaldıklarında ise bisiklete gerçek kabuğu yapmak için alüminyum levhalar kullandılar.

Şirket ayrıca Cybertruck’ın benzersiz serin far şeridi ve araka taraftaki depolama ünitesi gibi özellikleri bisiklette daha fazla göstermek için modelleri plastik kullanarak yaptılar. CyberBike arka tarafında 6’lı içeceği kolayca barındırabilecek bir depolama alanına sahip.

CyberBike sürüş bakımından zorlayacağı olduğundan mükemmel sayılmaz. Kabuk tasarımının şekli yüzünden bisikletteki tutamak çubukları penceresinden dışarı yapışır durumda. Bu sıkıntı her gidişinizde gidonlar bu pencerelere takılacağından sürüşünüzü zorlaştıracak.

Şimdi Cybertruck kabuğunun altında saklanan bu elektrikli bisiklete getirelim konuyu. Bisiklet 960W saatlik bir bataryayı bulunduruyor içerisinde ve bu elektrikli bisiklet tek bir şarj ile 40 mil (64 km) menzile sahip. Ayrıca bisiklet 32 km hıza ulaşabiliyor.

Tabi ki SUPER73’ün bisikleti bu tasarım ile çıkarma planının olmadığını belirtelim.

Cyber-Bike hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir