TEKNOLOJİ

Redmi 8 Serisi, Dünya Çapında 19 Milyondan Fazla Sattı

Redmi’nin sayı serisi, dünya çapında en çok satan akıllı telefon serilerinden biridir. Redmi 8 Serisi, ilk olarak Eylül 2019 yılında tanıtıldı. Daha sonrasında bu seriye Redmi 8, Redmi 8A, Redmi 8A Dual ve Redmi 8A Pro gibi modeller dahil oldu. Şirket tarafından açıklanan verilere göre, dünya çapında bu akıllı telefon serisi 19 milyondan fazla satmış durumda.

Redmi kuruluşundan bu yana oldukça etkili akıllı telefon modellerini piyasaya sürmektedir. Şirket ilk olarak Xiaomi’nin Redmi serisi olarak ortaya çıktı. Xiaomi, bütçe dostu fiyat/performans ürünlerini bu seri altında piyasaya sürdü ve diğer şirketlerin cihazlarına karşı rekabetçi bir tutum sergiledi. Bu nedenle bütçe dostu cihaz tercih eden kullanıcılar arasında oldukça popüler oldu.

Ancak bu popülerlik devam etse de diğer rakipler tarafından da bu tarz ürünlerin piyasaya sürülmesi ile birlikte bazen Resmi modelleri daha geri planda kalmış oldu. Öte yandan tüm bunlara rağmen Xiaomi’nin Redmi alt markası artık bireysel ve bağımsız bir marka olacak kadar büyüdü. Sonrasında ise zaten Xiaomi desteğini arkasına alarak bağımsız bir markaya dönüştü.

Bütçe dostu akıllı telefon sektöründe rekabet eden şirketlere rağmen, Redmi dünya çapında 19 milyon adet Redmi 8 serisi akıllı telefon satmayı başardı. Oldukça değerli olan bu başarının ardından koronavirüs salgını nedeniyle Redmi 9 serisinin bu kadar büyük bir başarıya ulaşamayacağı tahmin ediliyor.

Dünyanın dört bir tarafında müşteriler mevcut durumdan dolayı amiral gemisi telefonlar yerine daha uygun fiyatlı modellere yöneliyor. Bu nedenle Redmi’nin hala yüksek satış sayılarına ulaşma şansı yüksek.

“Redmi 8 Serisi, Dünya Çapında 19 Milyondan Fazla Sattı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir