TEKNOLOJİ

Samsung, Şeffaf Ekranlı Akıllı Telefon Tasarımı Patenti Aldı

Son zamanlarda akıllı telefon üreticileri fütüristik tasarımlar konusunda sınırları zorluyor ve gerçekten etkileyici tasarımlara sahip akıllı telefon patentleri alıyorlar. Birkaç yıl önce katlanabilir cihazlar bilim kurgu gibi görünürken şimdilerde Samsung ve Motorola’nın önünü çektiği bir teknoloji haline geldi ve son kullanıcıya ulaştı. Şimdi ise Samsung, şeffaf ekranlı yeni bir akıllı telefon tasarımı patenti aldı.

LetsGoDigital’ın raporuna göre Güney Koreli teknoloji devi USPTO (Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi) ve WIPO (Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi) kurumlarına bu patent için başvuru yapmıştı. Bu patent 27 Ağustos 2020 tarihi itibariyle yayınlandı ve şeffaf bir akıllı telefon üretmek için gereken teknolojiyi gözler önüne serdi. Alternatif olarak bu teknoloji akıllı TV’ler, dizüstü bilgisayarlar ve oyun konsolları da dahil olmak üzere farklı elektronik cihazlarda da kullanılabiliyor.

Şeffaf Ekranlı Akıllı Telefon Modelleri Yaklaşıyor

Patent, şeffaflığı sağlamak için gereken teknolojileri de açıklıyor. Bu teknoloji için farklı katmanların yanı sıra farklı bileşenlerin de geliştirilmesi gerekiyor. Patent ayrıntılarına dayandırılarak oluşturulan render görüntülerindeki cihaz, dar çerçevelere ve geniş şeffaf ekrana sahip bir şekilde geliyor. Görünüşe göre bu cihaz OLED ekran paneli kullanıyor. Çünkü bu tür bir ekran, ışığın parlamasını sağlayan şeffaf bir ışıklı panel ile donatılmış olmalıdır.

Ne yazık ki şu anda isimsiz olan Samsung Galaxy konsept tasarımlı akıllı telefon hakkında ince ayrıntıları ve özellikleri bilmiyoruz. Bununla birlikte Samsung patentini aldığı bu teknoloji üzerinde gerçekten çalışıp çalışmadığı konusunda da pek bir detay açıklanmış değil. Yakın olmasa da uzak bir gelecekte bunun gibi tasarımlara sahip cihazlar görme ihtimalimiz yüksek.

Şirket genel olarak akıllarına gelen farklı tasarımların patentini zaman kaybetmeden alırlar. Zamanı geldiği zaman bu teknolojiler üzerinde çalıştırıp bu teknolojileri daha ileri bir noktaya taşırlar. Bu tasarım, 5-10 yıl sonraki cihazların neye benzeyeceğine dair bir fikir sunuyor. Yeni ilginç tasarımlı akıllı telefon patentleri hakkında bilgiler geldikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

“Samsung, Şeffaf Ekranlı Akıllı Telefon Tasarımı Patenti Aldı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir