TEKNOLOJİ

Spotify, Çektiğiniz Fotoğraflara Göre Müzik Önerebilir

Spotify, platformu için yeni ve garip özellikler eklemek konusunda pek de yabancı değil. İsveç merkezli müzik devi son zamanlarda evcil hayvanlarınız için çalma listesi oluşturabileceğiniz bir özellik ekledi. Şirket, şimdi de çevrenizin fotoğrafına göre müzik önereceği bir özellik üzerinde çalışıyor.

Spotify bu özelliği şöyle anlatıyor: “Bir fotoğraf çekin ve sadece sizin için seçilen, anınıza ve ruh halinize uygun müziklerin keyfini çıkarın.” Bu özellik, tersine mühendislik uzmanı Jane Manchun Wong tarafından tespit edildi. Aşağıdaki görselden tweette paylaşılan görsele göz atabilirsiniz.

Her zaman olduğu için bazı gizlilik meraklıları, kameranın kullanımını içeren özelliklerdeki gizlilik açıkları için uygulamayı iyice sorgulayacaklardır. Bu durumu önlemek için Spotify, fotoğrafların sunuculara kaydedilmeyeceğini belirten bir mesaj ekledi. Spotify tarafından yayınlanan o mesaj şöyle:

“Fotoğrafları yalnızca sizlere müzik önermek için kullanacağız. Bu fotoğrafı daha sonrasında kaydetmeyeceğiz veya kullanmayacağız.”

Bu özelliği kullanırken galerinizden bir resim seçmek isterseniz kamera izinleri vermekten kaçınabilirsiniz. Çünkü yalnızca “Fotoğraflardan Seç” iznini kullanmasına müsaade edebilirsiniz.

Bu özellik için hedeflenen bazı potansiyel kullanım durumları partiler ve spor salonları olacaktır. Örneğin bu özellik ile egzersiz yaparken fotoğrafınızı çektiğiniz zaman sizi motive eden müzikler çalmaya başlayacaktır. Bir parti fotoğrafı çektiğinizde ise harika dans müzikleri ile güzel bir çalma listesi sizi karşılıyor olacak.

Bu özelliğin yakın gelecekte Spotify’da herkese açık bir şekilde sunulup sunulmayacağı belli değil. Eğer bu özellik Spotify tarafından herkese sunulursa sizleri bu konuda bilgilendiriyor olacağız.

Bu haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir