OTO HABER

Tesla Piyasaya Daha Ucuz Arabalar Çıkaracağını Açıkladı

Elon Musk, Tesla’nın gelecek üç yıl içerisinde yeni geliştirilmiş bataryası sayesinde daha ucuz arabalar ile piyasaya çıkacağını açıkladı.

Elon Musk, California eyaletinde yer alan fabrikasında düzenlenen batarya günü adındaki etkinlikte Tesla’nın gelecek üç yıl içerisinde yeni geliştirilen bataryası sayesinde 25 bin dolara piyasaya çıkarılacak bir arabayı üreteceğini açıkladı.

Musk, bundan önceki zamanlarda Tesla’nın büyük bir ihtimal ile hiçbir vakit piyasaya 35 bin dolar altında bir araba çıkaramayacağını belirtmişti. Tesla’nın kendi bataryalarını geliştirmeye başlaması le batarya üretim maliyeti azaldı. Bu durum sayesinde daha ucuz araç üretebileceklerini açıklayan Elon Musk, üretilecek olan bu aracın tamamen otomatik olacağına da ifadelerinde yer verdi. Düzenlenen etkinlikte ayrıca batarya üretim kapasitesindeki yeniliklerde açıklandı.

Sunumun Ardından Hisseler Düşüşe Uğradı

Elon Musk’ın yapmış olduğu sunumdan sonra hisselere yaklaşık olarak yüzde 6 civarında düşüşe uğradı. Tesla CEO’su Elon Musk’ın yeni yatırım planlamaları ve üretim stratejisi birçok hissedarı tatmin etmemiş durumda. Yatırımcıların yaşadığı hayal kırıklığı sonrasında, şirketin hisseleri saatler içerisinde 50 milyar dolar değer kaybetti.

Yatırımcılar düzenlenen etkinlikte Musk’ın 10 yıl içerisinde 1 milyon menzilli batarya ile batarya şarj masraflarını azaltması yönündeki somut bir projenin beklentisindeydiler. Beklentileri maalesef karşılık bulamadı.

2019 yılı verilerine göre Tesla bataryaları, KWh başına 156 dolara mal oldu.

“Tesla Piyasaya Daha Ucuz Arabalar Çıkaracağını Açıkladı” haberi hakkındaki düşüncelerinizi alt tarafta bulunan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir