GÜNCEL HABERLER OTO HABER

Volkswagen Daha İyi EV Pilleri Oluşturmak için Kuantum Bilgisayarları Kullanıyor

Elektrikli taşıtlar için yüksek performanslı piller yapmak, karmaşık ve zaman alıcı bir işlemdir. Öyle ki, Volkswagen’deki mühendisler lityum-hidrojen ve karbon zincirleri gibi kimyasal yapıları daha hızlı bir şekilde simüle etmek için kuantum bilgisayar kullanmaya başladılar. Buradaki amaç, ağırlık azaltma, güç yoğunluğu veya güç hücresi düzeneği gibi farklı özellikler için optimize edilebilen kişiye özel piller için nihayetinde bir plan geliştirmek amacıyla kuantum bilgisayar kullanımını kullanmaya devam etmektir.

Bilim adamı Florian Neukart yaptığı açıklamada, “Volkswagen için kuantum bilgisayarlarının potansiyelini geliştirmek için çok çalışıyoruz” dedi. “Elektrokimyasal malzemelerin simülasyonu bu bağlamda önemli bir projedir. Bu alanda, gerçek öncü çalışmalar yürütüyoruz. Piyasada bulunan kuantum bilgisayarların önceden düşünülemez fırsatları açacağına inanıyoruz. İhtiyaç duyduğumuz uzmanlık bilgisini elde etmeyi amaçlıyoruz.”

Google ve D-Wave ile işbirliği yapıyor

Volkswagen, algoritmaların geliştirilmesini hızlandırmak için kullanılabilecek kuantum sistemleri sağlayan Google ve D-Wave ile işbirliği yapıyor. Şirket, Münih ve San Francisco’daki ekiplerin yalnızca bu tür işlerin başında olduklarını fark ettiklerini açıkladılar. Bu pillerin bir sonraki elektrikli aracınızda görünmesini beklemeyin.

[infobox color=”#999999″]Kaynak: https://www.engadget.com/2018/06/08/volkswagen-quantum-computers-ev-batteries/[/infobox]

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir