OTO HABER

Volkswagen, İçten Yanmalı Motorların Devrinin Hâlâ Bitmediğini Savunuyor

Volkswagen’de teknik bölüm sorumlusu olan Matthiar Rabe, sanılanın aksine içten yanmalı motorların daha uzun süre hayatta kalacağı görüşünde. Tabii bu olasılığı karbonsuz yakıtlar sağlayabilir.

Volkswagen son yıllarda elektrikli araç teknolojisine yönelik yaptığı yatırımlarla adını duyurmakta fakat içten yanmalı motorlara inancını da henüz kaybetmiş değil.

Volkswagen’de teknik bölüm sorumlusu olan Matthias Rabe, küresel ısınmada en büyük sorumlusu olarak düşünülen içten yanmalı motorların ömrünün sanılanın aksine daha uzun olacağını düşünüyor. Rabe’in bu düşüncesinin nedeni ise önümüzdeki seneler içerisinde biyokütle veya başka materyallerden üretilecek sentetik yakıtların kullanılması fikri.

Sıfır emisyon stratejisinin baş rolü olan elektrikli araç teknolojilerine alternatif olarak düşünülen sentetik veya diğer anlamıyla karbonsuz yakıtlar, uzun bir zamandır otomotiv endüstrisinin yakın markajında. Uzmanlar, üretim sürecinde CO2’i yakalayan sentetik yakıtların benzin ve dizel yakıt ile çalışan araçları karbonsuz bir hale getireceğine ve bu sayede küresel ısınmayı sınırlandırmak amaçlı önemli bir adım sağlanacağını düşünüyor. Ancak bu tür yakıtların üretime hazır olması adına hala önemli adımlar atılmamış durumda.

Başta AB olmak üzere yetkili kurumlar, otomotiv üretcilerine CO2 emisyonlarını düşürtmek için oldukça katı kurallar koymaktalar. Bu kurallar da Volkswagen dahil olmak üzere çoğu otomotiv devini çağın trendi olmuş lan elektrikli araç teknolojisine yatırım yapmaya itmekte. Matthias Rabe, mevcut ağırlığı ve sahip oldukları boyutları yüzünden elektrikli araç teknolojilerinin farklı ulaşım alanlarına verimlilik sağlayamayacağını düşünüyor. Rabe, durumun yetkili ve şirketlerin şuanda mevcut olan içten yanmalı motorlar için daha temiz yakıtlar geliştirmeye teşvik edeceğini düşünüyor

Rabe bu konu hakkında, “Eğer havacılık endüstrisine bakarsanız bu yakıtlara yönelik talebin büyük olduğunu görürsünüz. Çünkü uçaklar tamamen elektrikli hale gelemez, eğer gelirse Atlas Okyanusu’nu geçemeyiz. Biz Volkswagen olarak CO2 emisyonları konusunda bir rol model olmak istiyoruz, fakat bu içten yanmalı motorları tamamen kenara ittiğimiz anlamına gelmez” açıklamasını yaptı.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir