GÜNCEL HABERLER TEKNOLOJİ

Xiaomi, İlginç Bir Tasarıma Sahip Katlanabilir Telefon Patenti Aldı!

Xiaomi, katlanabilir telefonlar üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Her geçen hafta şirketin bu ürünler ile ilgili aldığı patentler ortaya çıkıyor. Şirket, katlanabilir telefon tasarımı olarak şimdiye kadar bir çok model denedi. Şimdi ise şirket oldukça ilginç bir tasarıma sahip katlanabilir akıllı telefon patenti aldı.

Alınan bu yeni patentin sunum görselleri, yatay olarak dönen bir kamera modülüne sahip kapaklı telefon modeline işaret etmektedir. LetsGoDigital tarafından yayınlanan patent görselleri, bu cihazın Galaxy Z Flip ve Moto Razr gibi kapaklı bir modülde bulunan katlanabilir ekrana sahip olduğunu belirtiyor.

Bu patenti diğer modellerden ayıran benzersiz özelliği ise yatay olarak dönebilen kamera modülüdür. Bu kamera modülün bir yüzünde dört adet kamera sensörü bulunurken diğer yüzünde ise bir adet kamera sensörü yer almaktadır. Tek kameralı taraf büyük olasılıkla özçekim için sunulmaktadır.

Prototip tasarım tıpkı Galaxy Z Flip modelinde olduğu gibi orta bölümünde bulunan menteşe yapısı sayesinde ikiye katlanmaktadır. Ancak bu iki parçanın dışında bir de cihazın üst bölümünde dönen bir kamera modülü bulunmaktadır. Bu kamera modülü cihazın ekranı katlı olsa bile dönmeye devam ediyor.

Cihazın konsept tasarımı dışında ekran özellikleri gibi şeyler konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Xiaomi, bu tarz ilginç patentleri ara sıra zaten alıyor ve birçoğunu nihai ürün olarak görmedik. Bu tasarımda bir ürünün piyasaya sürülmesi ilginç olur ancak ben bunun yaşanacağını kişisel olarak düşünmüyorum. Ama kim bilir belki de Xiaomi sürpriz yapıp bir anda böyle bir ürün tanıtabilir.

“Xiaomi, İlginç Bir Tasarıma Sahip Katlanabilir Telefon Patenti Aldı!” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir