TEKNOLOJİ

Xiaomi, Küresel Akıllı Telefon Satışlarında Huawei’yi Geride Bıraktı

ABD tarafından Huawei‘ye uygulanan yasaklar şirketin önünü kesmeye devam ediyor. Huawei’nin 2019 yılında gösterdiği muhteşem performasına rağmen şirketin satışları üzerindeki olumsuz etkiyi görmeye başlıyoruz. Şu anda küresel akıllı telefon satışlarında Xiaomi, Huawei’yi geride bırakmış durumda.

Strategy Analytics tarafından paylaşılan son rakamlara göre Huawei, Şubat ayında rakibi Xiaomi’ye üçüncü sırayı kaptırdı. Şirket Şubat ayında 5.5 milyon adet akıllı telefon satarken, Xiaomi 6 milyon adet satarak öne geçti.

Çinli teknoloji devlerinin bu satış rakamlarına karşılık olarak Samsung neredeyse üç kat fazla satış yaparak akıllı telefon pazarını domine etti. Samsung’un Şubat ayı satış miktarı tam tamına 18.2 milyon. Bu arada Apple, 10.2 milyon adet akıllı telefon satışı yaparak ikinci sırayı rahat bir şekilde elde etmiş görünüyor.

Şu anda satışlarla sadece Huawei mücadele etmiyor, tüm akıllı telefon endüstrisi mücadele ediyor. Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle akıllı telefon satışlarında önceki yıla göre %38 oranında bir düşüş yaşandı. Şirketin İcra Direktörü şu açıklamaları yaptı:

“Şubat 2020, dünya çapında akıllı telefon pazarı tarihindeki en büyük düşüşü gördü. Çin’de akıllı telefonların arzı ve talebi, Asya genelinde çöktü ve dünyanın geri kalanında yavaşladı. Akıllı telefon endüstrisinin unutmak isteyeceği bir dönem.”

Strategy Analytics’in tahminlerine göre Şubat ayındaki aylık satışlar 2019’da 99.2 milyondan 2020’de 61,8 milyona düştü. Ayrıca yeni koronavirüsün ABD ve Avrupa’ya yayılması ve dünya çapında kısıtlamalara sebebiyet vermesinden dolayı Mart ayında da işlerin çok da iyi olmayacağını görüyoruz.

Küresel akıllı telefon pazarındaki bu durum koronavirüs salgınından sonra yavaş yavaş toparlanabilir. Ancak Huawei’nin geleceği hakkında hala belirsizlikler sürüyor. Bunun nedeni ABD tarafından uygulanan yasaklamalar ve Google uygulamalarının kullanılamaması. Şirket, 2020 yılında geçen yıla göre %20 daha az satış bekliyor. Bu beklentinin içerisinde koronavirüs krizinin etkilerini hesaba katmış değiller.

Bu haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir