TEKNOLOJİ

2020 Yılında 278 Milyon Adet 5G Akıllı Telefon Satılacak

5G teknolojisine geçiş son zamanlarda piyasaya sürülen amiral gemisi ve üst-orta sınıf akıllı telefon modelleriyle hızlandı. Bu konuda Çin, hem ağ kurulumu hem de telefon mevcudiyeti konusunda zirvede yer alıyor. Calays’in araştırmasına göre 2020 yılında 278 milyon adet 5G ağ destekli akıllı telefon modeli satılacak. Bu cihazların %62’lik bölümü yani 172 milyonu direkt olarak Çin pazarında satılacak telefonlardan oluşacak.

2021 yılı için piyasaya yönelik yapılan tahminler, tüm önemli bölgelerde toplam hacimde muazzam bir büyüme görüyor. Raporlara baktığımız zaman birçok araştırma firmasının yeni yılda 5G telefonların sayısının neredeyse ikiye katına çıkacağını belirttiğini görmekteyiz.

278 Milyon Adet 5G Akıllı Telefon Satışı Gerçekleşecek

Realme, 1 Eylül’de tanıttığı Realme V3 5G modeli ile birlikte resmi olarak 150 doların altında satışa sunulan ilk 5G destekli akıllı telefonu piyasaya sürmüş oldu. Canalys’den bir analiste göre, uygun fiyatlı 5G destekli akıllı telefon modeli beklenenden üç ay önce gerçekleşti. Bu durum; Güneydoğu Asya, EMEA ve Latin Amerika bölgelerinde önemli bir akıllı telefon satışı dalgalanmasına katkı sağlamış olacak.

Akıllı telefon üreticileri, yeni nesil ağ teknolojisini henüz tüm ürün yelpazelerinde kullanmaya başlamamış olsa bile her geçen gün yeni 5G destekli ürünlerini piyasaya sürüyor. Bunun yanı sıra Güney Koreli teknoloji devi Samsung da 5G destekli cihazlarını piyasaya süren Çinli olmayan firmaların başında geliyor.

Şirketle ilgili süregelen belirsizliğe ve tedarik zinciri kısıtlamalarına rağmen, Huawei’nin 5G akıllı telefon kullanımında önemli bir rol oynaması bekleniyor. Canalys’in kıdemli analisti Ben Stanton, Huawei’nin bunu sağlayamasa bile yarattığı boşluğun Xiaomi, Oppo ve TCL tarafından kolayca doldurulacağını söyledi. Yani bir nevi diğer Çinli rakiplerine yol açmış olacak. Zaten diğer firmalar da halihazırda 5G destekli birçok ürünü satışa sunmuş durumda.

Yapılan analizlere göre, Avrupa’da 5G telefonların ortalama satış fiyatının $765’a düşmesi ve ardından ise 2024’te istikrarlı bir şekilde $477’a düşmesi bekleniyor. Apple henüz 5G destekli modellerini tanıtmadı ancak pahalı portföye sahip olan Samsung ile birlikte bu pazardaki kilit oyunculardan biri olacakları kesin.

“2020 Yılında 278 Milyon Adet 5G Akıllı Telefon Satılacak” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir