TEKNOLOJİ

Android 11 Beta, Bazı Google Pixel Kullanıcılarına Yanlışlıkla Gönderildi

Google, bu ay itibariyle Android 11 Beta sürümünü yayınlamayı planlıyordu. Şirket aynı zamanda 3 Haziran’da yeni Android sürümünün tanıtım etkinliğini de yapacaktı. Ancak kısa bir süre önce bu etkinliğin ertelendiği açıklandı. Şimdi ise bazı Google Pixel kullanıcılarına Android 11 Beta sürümünün yanlışlıkla gönderildiği ortaya çıktı.

Bazı Google Pixel 4 XL kullanıcıları yeni Android 11’in beta güncellemesini aldıklarını bildirdi. Bu kişilere gönderilen Android 11’in Beta 1 güncellemesi, RPB1.200504.018 sürüm numarasına sahip. Ancak yanlışlıkla gönderilen bu güncellemenin pek fazla kişiye ulaştığını söyleyemeyiz. Bu yanlışlığı fark edip hemen geri çekmiş olabilirler.

Bir sonraki büyük Android sürümü için yeni Beta 1 güncellemesinin en son SDK ve NDK API’leriyle birlikte gönderilmesi bekleniyor. Ayrıca şirketin Android 11 için uyumluluğa sahip uygulamalar geliştirecek olan geliştiriciler için Play Store yayınlamasını da açması bekleniyor.

Android’in en yeni güncellemesi ile birlikte hızlı ayarlar, güç menüsü ayarlarında medya kontrollerini etkinleştirme seçeneği, Pixel Launcher için uygulama önerileri, yeni simge şekilleri ve çok daha fazla yeni özellik karşımıza çıkacaktır.

Google, Android 11 Beta’yı ilk olarak Mayıs 2020’de yayınlamayı planlamıştı anca çeşitli nedenler dolayısıyla bu planlama 1 Haziran’a ertelendi. Ancak bunun yerine Android 11 Geliştirici Önizleme 4 (DP) sürümü yayınlandı. Şirket beta güncellemeyi yine erteledi ve henüz yeni yayın tarihini açıklamadı.

“Android 11 Beta, Bazı Google Pixel Kullanıcılarına Yanlışlıkla Gönderildi” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir