TEKNOLOJİ

Bir YouTuber, iPhone 12 Pro Üzerinde Windows 7 Çalıştırmayı Başardı

Apple topluluğundan ilgili kişiler, iOS 14 güncellemesinden önce çeşitli özelleştirmeleri iPhone modelleri üzerinde denedi. Apple’ın iOS işletim sisteminde özelleştirmeler ve farklı arayüzler konusunda kesin bir yasaklama ve kısıtlama yaptığını biliyoruz. Bu nedenle standart işletim sistemi üzerinde yapılamayan değişiklikler için kullanıcılar jailbreak gibi geçici çözümler tercih ediyor. Bir YouTuber, bu çözümü kullanarak iPhone 12 Pro modeli üzerinde Windows 7 işletim sistemini çalıştırmayı başardı.

YouTuber, iPhone 12 Pro’da çalıştırdığı Windows 7 işletim sistemini aynı zamanda iPhone 11 Pro modeline de kurdu. Böylece iki cihazın Windows 7 performansı konusunda bir nevi karşılaştırma videosu da sunmuş oldu. Bilmeyenler için şunu belirtmekte fayda var. Sanal makineler ve çeşitli emülatörler aracılığıyla bir iPhone üzerinde Windows veya Linux gibi farklı işletim sistemlerini çalıştırmak mümkün hale geliyor.

Apple’ın iPhone 12 Pro Üzerinde Windows 7 İşletim Sistemi Çalıştırıldı!

“osy” olarak tanınan bir YouTuber, yakın zamanda iOS tabanlı cihazlar için geliştirilmiş bir sanal makine olan UTM’i kullanarak Apple’ın en yeni iPhone 12 Pro ve iPhone 11 Pro modeli üzerinde Windows 7’yi önyükleme gerçekleştirerek çalıştırdı. İşletim sistemlerinin cihaz üzerinde başlatılmasını gösteren bir videoyu da YouTube kanalı üzerinden bizlerle paylaştı. O videoya hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Yukarıdaki videoda da görebileceğiniz gibi hem iPhone 12 Pro he de iPhone 11 Pro modellerinde “UTM” isimli sanal makine programı kurulu durumda. Bu program üzerine yüklenmiş Windows 7 işletim sistemleri, cihazlar üzerinde çalışabiliyor. YouTuber, her iki cihazda da işletim sistemi seçerek çalıştırıyor ve iki cihazdaki başlatma hızlarını karşılaştırmış oluyor. Karşılaştırmaya göre iPhone 12 Pro modelindeki Windows 7 işletim sistemi, %26 seviyesinde daha hızlı bir şekilde açılıyor.

Şimdi birçok kişinin aklına şu soru gelebilir: Bir iPhone modeli üzerinde neden Windows 7 çalıştırayım ki? Aslında bunun bir nedeni yok. Sadece meraktan gerçekleştirilmiş bir denemedir. Yani eğer farklı işletim sistemlerini iOS cihazınız üzerinde denemek istiyorsanız bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu işletim sistemlerini cihazınıza kurup da tamamen bu sistem üzerinden cihazınızı kullanmaya devam etmek gibi bir hayal içerisine girmemenizde fayda var.

“Bir YouTuber, iPhone 12 Pro Üzerinde Windows 7 Çalıştırmayı Başardı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir