ÖNERİLER

Cam Cephe Kaplama Avantajları

Cam cephe kaplama, hava geçirmez, yüksek yalıtımlı camlı bir cephe inşa etmek, dikkatli detaylandırma ve hassas malzeme seçimi ile enerji verimliliğinde üst düzey performans sağlar. Cam teknolojisinin pencerelerde norm haline gelerek ne kadar popüler olduğunu düşünürsek, bunun dış kaplama alanındaki yansıması da aynı oranda etkileyici olacaktır. İnşaat endüstrisi, bir binanın en yüksek verimlilik düzeylerine ulaşması için, argonla doldurulmuş camlarla donatılması gerektiğini öne sürüyor. Benzer pek çok alandaki avantajlı durum, gelişen teknolojinin bir getirisi olarak cam cephe kaplama sistemleri için geçerlidir.

Çevre Dostu Cam Kaplama İle Tasarruf Edin

 Günümüzde cam sistemleri, ısı kaybını azaltarak enerji kazanımını en üst düzeye çıkarmaktadır. Yeterli miktarda görünür ışığı iletecek şekilde üretilmektedir. Dış uygulamalar için cam ürünlere göz atarken, üreticiler belirli bir ürünün termal performansını çözümlemenize yardımcı olacak birkaç değer sunacaktır. Akılda tutulması gereken en önemli şeylerden biri budur.

cam cephe kaplama, uzun dalga kızılötesi enerjiyi yansıtan ve dolayısıyla daha düşük emisyona sahip mikroskobik olarak ince, şeffaf bir kaplamaya sahiptir. Bu termal olarak yansıtıcı malzeme, hem ısıtılmış hem de soğutulmuş havayı, dışarı akmasına izin vermek yerine binanın içine geri yansıtır. Son derece kaliteli yalıtım sağlayarak evinizdeki enerji tasarrufunu sağlar.

Cam Kaplama Güneş Isısı Kazanım Katsayısı

 Bu terim, camlı bir cepheden veya daha geleneksel olarak pencere camlarından kabul edilen güneş radyasyonunun oranıdır. 0 ile 1 arasında bir sayı olarak ifade edilir. Bir pencerenin güneş ısısı kazanım katsayısı ne kadar düşükse, ilettiği güneş ısısı o kadar az olur. Görsel ışık geçirgenliği, camdan geçen iletilen görsel ışığın yüzdesidir. İyi günışığı önemli olduğunda, daha yüksek bir geçirgenlik arzu edilir. Böylece taş yada başka maddelerden yapılan kaplamalarda bulunmayan güneş enerjisinden yararlanma özelliği, cam cephe kaplamalarda üst düzeydedir.

 Özellikle ülkemizin içerisinde bulunduğu iklim koşulları düşünüldüğünde, dış cephe kaplaması özellikle kış aylarında tasarruf açısından olmazsa olmazdır. Oldukça şık görünmesine rağmen, bu alanda yetersiz olarak bilindiği için tercih edilmeyen cam cephe kaplama sistemleri, sanılanın aksine diğer tip kaplamalara kıyasla çok daha avantajlıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir