ÖNERİLER

Çamaşır Makinesi Neden Sıkma Yapmaz? Çamaşır Makinesi Sıkma Yapmama Sorunu Nasıl Çözülür?

Çamaşır makinesinde yıkanan çamaşırlar hem daha düşük su tüketimiyle hem de elde ulaşılamayacak sıcak sularda yıkanır. Böylelikle hem daha kolay ve konforlu hem de çok daha kaliteli bir şekilde yıkanır. Çamaşır makineleri bu özelliklerinin haricinde yıkama sonrasında güçlü bir dönüşle çamaşırlardaki tüm suyu da çıkartır ve boşaltır. Böylelikle çamaşır makinesinde yıkanan çamaşırlar, elde yıkanan çamaşırlara göre çok daha hızlı bir şekilde kurabiliyor. Çamaşır makinenizin en önemli özelliklerinden birisi olan bu sıkma işlemini yapamaması ciddi bir sorundur. Sadece çamaşırlarınızın sulu kalmasına neden olmakla sınırlı kalmayan, makinenizin tüm fonksiyonlarını da tehdit eden bir etkiye sahiptir. Bu yüzden çamaşır makinenizin sıkma yapmadığını fark ettiğinizde profesyonel Sultanbeyli Siemens Servisi merkezimizden destek almalısınız.

Çamaşır Makinesi Neden Sıkma Yapmıyor?

Çamaşır makinenizin normal yıkama ve durulama işleminin ardından programın sonunda sıkma işlemini de gerçekleştirmesi gerekir. Çamaşır makinenizin sıkma işlemini yapmaması pek çok soruna bağlı olarak meydana gelebilir. Çamaşır makinenizin yıkama sonrası sıkma yapmaması kullanıcı hatası nedeniyle olabileceği gibi teknik bir arıza nedeniyle de söz konusu olabilir. Bu doğrultuda yapabileceğiniz bir takım kontroller bulunuyor. Bu kontrollerin en başında da makineyi aşırı yüklemeniz geliyor. Makine sıkma yapamadığı durumda, makinenizin içerisindeki yükü biraz azaltıp, tekrar sıkma yaptırmayı deneyebilirsiniz. Eğer cihaz sıkmayı başarıyla tamamlarsa sorun aşırı yüklemeden kaynaklıdır. Ancak herhangi bir değişim olmazsa başka bir sorun var anlamına gelir. Bunun kontrol edilmesi ve çözülmesi için Maltepe Siemens Servisi merkezimizden profesyonel yardım alabilirsiniz.

Çamaşır Makinesi Sıkma Yapmıyorsa Sorun Ne Olabilir? Nasıl Çözülür?

Çamaşır makinesi normal şekilde sıkma yapamıyor ve aşırı yükleme söz konusu değil ise teknik bir arıza söz konusudur. Çamaşır makinesinin sıkma yapmaması içerisindeki suyu tahliye edememesinden kaynaklı olabilir. Bu durumda su tahliye pompası arızası, su tahliye hortumunun tıkanması veya kıvrılmış olması söz konusu olabilir. Bu durumda makinenizin su tahliye pompası ile su tahliye hortumunu ayrı ayrı kontrol etmek gerekir. Uzmanlarımız su tahliye pompası arızalı ise yenisiyle değiştirerek, kaliteli ve uzun vadeli bir çözüm sağlar.

Çamaşır makinenizin rulmanlarında veya yıkama motorunda arıza olabilir. Çamaşır makinesi rulmanları arızalanmış ise Kavacık Siemens Servisi merkezimizce 1 yıl garantili olacak şekilde yenisiyle değiştirilir. Eğer makinenizin yıkama motoru arızalanmış ise yerinde servis müdahaleleriyle onarımı sağlanır. Onarımın yetersiz olacağı veya uygun olmadığı durumlarda da yıkama motoru yenisiyle değiştirilerek, kesin çözüm sağlanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir