GÜNCEL HABERLER TEKNOLOJİ

Canon EOS M50 Mark II Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Fotoğraf makineleri konusunda oldukça başarılı bir firma olan Canon, iki yıl önce EOS M50 aynasız fotoğraf makinesini piyasaya sürdü. Şirket şimdi de iki yaşındaki modelini güncelledi ve Canon EOS M50 Mark II ismiyle yeni bir güncelleme modeli tanıttı. Yeni cihazda sunulan güncellemeler, iki yaşındaki bir gövde için nispeten küçüktür ancak büyük ölçüde iki ana konuya odaklanmaktadır.

Canon EOS M50 Mark II Teknik Özellikleri

Güncellemeler konusundaki ilk değişiklik, fotoğraflar ve videolar için sunulan göz takibi ile otomatik odaklama sistemidir. Bu özellik, mevcut Dual Pixel otomatik odaklama sisteminin nesneleri takip etmesine ve önceki modele göre odağı daha doğru bir şekilde kilitlemesine olanak tanımaktadır. Küçük iyileştirmelerle gelen EOS M50 Mark II modeli, elbette birçok fotoğraf tutkununun ilgisini de çekecektir.

Diğer bir öne çıkan değişiklik ise dikey olarak video kaydetme seçeneğidir. Bu aslında birçok kişiye garip geliyor olsa bile, günümüzde pek çok insan özellikle Instagram, Snapchat ve TikTok gibi belli başlı platformlar başta olmak üzere dikey video içerikleri üretiyor. Bu içeriklerdeki video ve fotoğrafın daha kaliteli olması için ise büyük içerik üreticiler daha profesyonel çekim araçlarına yöneliyor.

Kendileri veya müşterilerinin sosyal medya hesapları için dikey videolar hazırlayan fotoğrafçılar için bu gerçekten bir kolaylık sağlamış olacak. Artık daha yüksek kaliteli bir video çekmelerine ve ve bu videoları minimum güçlükle yüklemelerine olanak tanıyacak bir iyileştirme olarak karşımıza çıkıyor. Bu iki öne çıkan özellik dışında kayda değer pek bir yenilik ve iyileştirme bulunmuyor.

Pek bir iyileştirme içermiyor desek de aslında bu iki özellikle sınırlı değil elbette. Canon, yeni modeliyle birlikte artık bir video kayıt düğmesi ve videolar için bir otomatik zamanlayıcı sunuyor. Fotoğraf makinesini Canon’un EOS Webcam Utility yazılımıyla HDMI çıkışı üzerinden bir web kamerası olarak kullanmanıza olanak tanıyan özellik de yine bu modelde bizlere sunulmaktadır. Son olarak yeni özelliklerle birlikte cihaz üzerinden doğrudan YouTube üzerinden canlı yayın başlatabiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra, orijinal EOS M50’nin piyasaya sürülmesinden bu yana gerçekten çok fazla doğal cam görmemiş olan Canon EF-M yuvasıyla aynı 24,1 MP APS-C sensörüne sahip oluyorsunuz. Kamera ayrıca 2020 için oldukça sınırlı video özelliklerine sahiptir; en yüksek kayıt seçeneği, yalnızca kontrast tabanlı otomatik odaklama ve 1.5x kırpma ile 24 fps’de 4K’dır. Dual Pixel otomatik odaklamayı ve daha yüksek kare hızlarını istiyorsanız, 1080p’de çekim yapmanız gerekecektir.

Canon EOS M50 Mark II Fiyatı

Canon’un yeni güncellenmiş EOS M50 Mark II isimli modelinin sadece gövde fiyatı 600 ABD Doları olarak satın alınabiliyor. Bununla birlikte EF-M 15-45 mm f3.5-6.3 kit lensiyle 700 ABD Doları olarak fiyatlandırılıyor.

Kaynak

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir