ÖNERİLER

DJ Orhan Uzdu: Pandemi, Müzik Camiasını Çok Etkiledi

Müzik piyasasındaki üstün başarısı ile adından sıkça söz ettiren Orhan Uzdu, Çin’den çıkan ve dünya geneline yayılan koronavirüsün müzik camiasını derinden etkilediğine değindi. Diğer müzisyenler gibi canlı olarak sevenleri ile buluşamayan Uzdu, insanların bir araya gelmesini sağlayan konser, festival ve performans programlarının ertelendiği bu dönemde, müzik ile uğraşan pek çok insanın zorlu bir süreçten geçtiğini ifade etti.

Özellikle House tarzında yaptığı işler ile başarıyı yakalayan Uzdu, pandemi sürecinin en kısa sürede atlatılması için tavsiyelerde bulundu. Bir an önce sahnede sevenleri ile buluşmak isteyen DJ, sosyal mesafenin korunması, gerekmedikçe dışarı çıkılmaması ve hijyen konularına dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi. “Pandemi sürecini birlikte bitirelim.” sözleriyle insanlara uyarıda bulundu.

“Pandemiyi Birlikte Bitirelim”

Pandemi sürecinden önce kariyerinde sürekli olarak sahne alan ve 2012 yılında “Bir yıl içinde en çok sahneye çıkan DJ” unvanını alan Orhan Uzdu, müzik dünyasının ekonomik açıdan zorlu bir dönemde olduğunu belirtti. Pandemiyi birlikte bitirelim sözleri ile insanları kurallara uymaya teşvik eden ünlü isim, bu süreç ne kadar kısa bir sürede biterse, canlı sahnelerin bir o kadar yakın olacağını söyledi.

Müzik dünyasındaki isimlerin, canlı yayın yapmayı sağlayan platformlara yöneldiği bu dönemde, canlı yayın konserleri ile sık sık sevenleri ile buluşan Uzdu, “Alternatif platformlarda müzik dinlemek, canlı performanslar ile aynı yeri tutmuyor.” dedi. Özellikle pandemi sürecinde Spotify, Apple, Deezer gibi müzik platformlarına üye olma oranlarının artışına dikkat çeken Uzdu, “Pandemi süreci hem severleri hem de müzisyenleri zor duruma soktu, bu süreci beraber bitirelim.” sözlerini kullandı.

Pandemi süreci boyunca sevenlerini müziksiz bırakmak istemeyen Orhan Üzdü, stüdyo çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Bu süreç içerisinde “Phoenix” adlı albümünü çıkartan Orhan Uzdu, sevenleri tarafından yine tam not almayı başardı. DJ Orhan Uzdu konuşmasına ” Arık konserlerde sevenlerimizle buluşmak istiyoruz. Gerekli önlemlere dikkat etmediğimiz her an bu süreci daha da uzatıyoruz. Bunu birlikte başarabiliriz.” sözlerini de ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir