GÜNCEL HABERLER TEKNOLOJİ

Gionee M12 Pro Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Çinli akıllı telefon üreticileri durmak bilmiyor. Gionee, yeni M serisi modelini tanıttı. Gionee M12 Pro ismiyle karşımıza çıkan model gücünü MediaTek’in Helio P60 yonga setinden alıyor ve dörtlü arka kamera kurulumu ile birlikte geliyor. Akıllı telefonda 6GB RAM ve 128GB dahili depolama alanı bulunurken pil konusunda ise 4.000mAh kapasiteli bir batarya yer alıyor.

Gionee M12 Pro Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Gionee M12 Pro modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon su damlası çentiğine sahip bir ekran ile geliyor. Bu ekranın üst ve yan çerçevelerinin neredeyse yok denecek kadar ince olduğunu söyleyebiliriz. Alt çerçeve de ince olarak sunulsa bile diğerlerine göre çok hafif daha kalın gözükmektedir. Cihazın arka bölüme geçtiğimizde ise sol üst bölüme konumlandırılmış olan dörtlü kamera kurulumu dikkatimizi çekiyor.

Cihazın herhangi bir yerinde fiziksel parmak izi okuyucu bulunmuyor. Şirket de bu konuda bir bilgi sunmuyor. Akıllı telefonun üst kısmında 3,5mm kulaklık girişi yer alırken alt kısımda ise bağlantı noktası olarak USB Type-C girişi bulunmaktadır. Gionee, yeni akıllı telefon modelini sarı ve mavi olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile satışa sunuyor.

Ekran Özellikleri

Gionee M12 Pro modeli 6,2 inç boyutunda ve 720 x 1520 piksel çözünürlüğünde IPS LCD ekran ile geliyor. Cihazın bu ekranında ön kamera için bir damla çentik bulunuyor. HD+ çözünürlüğündeki ekrana sahip olan akıllı telefonun ekran/gövde oranı ise %90,3 olarak belirtiliyor ki bu gerçekten harika bir oran.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun ekranındaki damla çentikte 13MP özçekim kamerası yer alıyor. Cihazın arka bölümünde ise kare şeklinde bir kamera modülü bulunuyor. Bu modül içerisinde dört adet kamera sensörü var gibi gözükse de aslında bu sensörlerden bir tanesi dekoratif amaçlı yerleştirilmiştir. Yani üç sensör dışında kalan kameranın işlevi yoktur. Arkadaki üçlü kurulum 16MP ana kamera, ultra geniş açılı kamera ve makro kamera olarak sunulmaktadır.

Batarya Özellikleri

Gionee’nin yeni orta sınıf akıllı telefon modelinde 4.000mAh kapasiteli bir batarya bulunuyor. Cihazın özelliklerine ve fiyatına göre yeterli bir batarya kapasiteli olabilir. Bunun yanı sıra cihazda ne yazık ki bir hızlı şarj desteği bulunmuyor.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü MediaTek Helio P60 yonga setinden alıyor. Bu yonga setine 6GB RAM ve 128GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Cihazda bulunan microSD kart yuvası sayesinde bu depolama alanını genişletebiliyorsunuz. Bununla birlikte akıllı telefon kutusundan Android işletim sistemi ile birlikte çıkıyor.

İşte Gionee M12 Pro Özellikleri:

  • Ekran: 6,2 inç, 720 x 1520p, IPS LCD
  • İşlemci: MediaTek Helio P60
  • RAM: 6GB
  • Depolama: 128GB
  • Ön Kamera: 13MP
  • Arka Kamera: 16MP ana kameralı üçlü kurulum
  • Batarya: 4.000mAh
  • Boyutlar:
  • Ağırlık: 160 gram
  • İşletim Sistemi: Android
  • Renkler: Sarı, Mavi

İşte Gionee M12 Pro Fiyatı:

  • 6GB RAM + 128GB dahili depolama: $102

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir