TEKNOLOJİ

Google Play Store Güncellenmiş Uygulama Bildirimleri Kaldırılıyor

Google, uygulamalar Play Store’dan güncellendikten sonra gösterilen bildirimi ortadan kaldırdı. Önceden, Google Play Store bir grup uygulamayı güncellediğinde, bildirim panelinde bunun için bir bildirim gösteriliyordu.

Son birkaç gün içinde birçok kullanıcı, uygulama güncellemelerinin yüklenmesi tamamlandıktan sonra bildirim almadıklarından şikayet etti. Bu özellik daha sonra sorun tekrar ortaya çıkmadan önce birçok kişi için yeniden çalışmaya başladı. Daha sonra bir Google sözcüsü, Play Store’un güncellenen uygulamalar için artık bildirim göstermeyeceğini doğrulamak için Android Police‘e ulaştı.

Kullanıcılar ayrıca Google Play Store üzerinden uygulamaları manuel olarak güncellediklerinde bildirim almayacaklar. Bir uygulama güncellemesi yüklenirken bir bildirim gözükürken, kurulumdan sonra otomatik olarak bu bildirim kaybolacaktır ve ayrı olarak uygulamanın güncellendiğine dair herhangi bir bildirim gözükmeyecektir.

Google, çoğu kullanıcının bu tür bildirimleri hızlıca kaydırarak bildirim çubuğundan sildiğini fark etti. Uygulama güncellemelerini ve getirdikleri değişiklikleri takip etmeyi seven biriyseniz, şimdi bunları kontrol etmek için Play Store’u düzenli olarak açmanız gerekecek. Alternatif olarak, Play Store’da otomatik güncellemeleri kapatabilir ve değişiklikleri ve geliştirmelerini takip etmek için zaman zaman uygulamaları manuel olarak güncelleyebilirsiniz.

Kaynak: 
https://www.neowin.net/news/google-play-store-will-no-longer-show-a-notification-after-installing-app-updates

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir