OTO HABER

Hyundai, 471 Bin Otomobili Yangın Riski Nedeniyle Geri Çağırıyor

Hyundai, ilk olarak Eylül ayında yayınlanan bir geri çağırmaya 471 bin adet SUV otomobili daha dahil ettiğini duyurdu. Bu geri çağırma, bir araç bilgisayarında yangına yol açabilecek bir kısa devre içindir. Ayrıca yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’ndeki araçları kapsamaktadır. Hyundai, bu yangın riski dolayısıyla, hatadan etkilenebilecek araç sahiplerini, otomobilleri bu soruna karşı onarılıncaya kadar araçlarını dışarıya park etmeleri konusunda uyardı.

Geri çağırmanın uzatılması, 2016’dan 2018’e kadar olan belirli model yılını ve 2020 ve 2021 Hyundai Tucson SUV modellerini kapsıyor. Söz konusu bilgisayar kilitlenmeyi önleyici frenlemeyi gerçekleştiriyor. Otomobil üreticisi, bilgisayarın dahili olarak arızalanabileceğini ve yangına yol açabilecek bir elektrik kısa devre yapabileceğini söylüyor. Akıllı Hız Sabitleyici ile donatılmış geri çağırma için yıl aralıklarını kapsayan Tucson SUV’lerin sahiplerinin endişelenmesine gerek yok.

Geri çağırma, Tucson’da Hyundai Akıllı Hız Sabitleyici özelliği ile donatılmış olanları kapsamaz. Hyundai, konuyla ilgili devam eden soruşturmasının bir parçası olarak Cuma günü genişletilmiş geri çağırmayı doğruladı. Otomobil üreticisi, bir düzine yangının farkında olduğunu ancak geri çağırma sorunuyla ilgili herhangi bir yaralanma bildirilmediğini söyledi.

Araçlarının geri çağırmanın bir parçası olup olmadığını belirlemek isteyen Hyundai araç sahipleri, şirketin ABD merkezli internet sitesi üzerinden kontrol edebiliyor. Bunun için tipik olarak kapı çerçevesinde bulunan araç kimlik numarasını veya ön paneldeki küçük bir plakayı sistem üzerinden kontrol etmek gerekiyor. Bu, Hyundai’nin son aylarda yayınladığı ilk büyük geri çağırma değil.

Otomobil üreticisi, Aralık ayında yangına yol açabilecek potansiyel motor sorunu olan üç araç modelini geri çağırdı. Bu geri çağırma, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 130.000 aracı kapsıyordu ve belirli 2012 Santa Fe, 2015 ve 2016 Veloster arabaları ile 2011-2013 Sonata Hybrid arabalarını kapsıyordu. Bu sorun, motorların arızalanmasına ve olası yangınlara yol açan aşınmış biyel kolu yataklarına neden olabilecek üretim kusurlarıyla ilgiliydi.

“Hyundai, 471 Bin Otomobili Yangın Riski Nedeniyle Geri Çağırıyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir