TEKNOLOJİ

iPhone 12 Pro, Batarya Ömründe iPhone 11 Pro’nun Gerisinde Kaldı

Apple, geçtiğimiz haftalarda yeni nesil iPhone 12 serisini piyasaya sürdü. Bu yeni seride, dört farklı iPhone modeli karşımıza çıktı. Yeni modellerin tanıtılmasıyla birlikte pek çok kişi cihazların pil performanslarını merak etmeye başladı. Mrwhosetheboss isimli YouTube kanalı, yayınladığı video ile birlikte iPhone 12 Pro modelinin yanı sıra serideki diğer modelleri ve geçen seneki modelleri batarya ömrü konusunda karşılaştırdı.

Videoda, yeni iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modellerinin eski modellere kıyasla eşit parlaklık ve ayarlarla tek bir şarjla ne kadar dayanacağını zamanlayan yeni bir yan yana iPhone pil ömrü testi gerçekleştirildi. Tüm cihazlarda işletim sistemi olarak iOS 14 sürümü yüklüydü. Bununla birlikte cihazların hiçbirinde SIM kartı takılı değildi ve test bu şartlar altında yapıldı.

Testte iPhone 11 Pro, 5.8 inçlik daha küçük boyutuyla birlikte hem 6.1 inç iPhone 12 hem de iPhone 12 Pro’dan daha uzun dayandı. iPhone 12 Pro’nun pili bittiğinde, iPhone 11 Pro’da hala %18 pil ömrü kalmıştı. Ayrıca standart iPhone 12 modelinin pili tükendiğinde iPhone 11 Pro’nun hala %14’lük bir şarjı mevcuttu. Yapılan testin galibi ise tek şarjla 8 saat 29 dakika dayanan iPhone 11 Pro Max modeli oldu.

iPhone Pil Ömrü Testinin Sonuçları:

Yukarıdaki listede iPhone 12 Pro Max ve iPhone 12 Mini modelleri ne yazık ki eksik. Test sırasında bu modeller henüz satışta olmadığı için yapılan testte bu cihazları yer verilmemiş. Yayınlanan iPhone 12 modelini parçalarına ayırma ve sökme videolarının da ortaya koyduğu gibi, iPhone 12 serisindeki modellerde geçen seneki modellere göre daha düşük kapasiteli bataryalar sunuluyor.

Örnek vermek gerekirse iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modelinde 2.815mAh kapasiteli bir batarya bulunuyor. Geçen sene tanıtılan iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modellerinde ise sırasıyla 3.110mAh ve 3.044mAh kapasiteli bataryalar yer alıyor. Apple’ın en yeni iPhone’larındaki gücü daha verimli kullanan A14 Bionic çipi, düşük pil kapasitelerini dengelemeye yardımcı oluyor.

Bu test, iPhone 11 Pro’nun yoğun ve sürekli kullanım altında iPhone 12 ve iPhone 12 Pro’dan daha uzun dayandığını gösteriyor. Apple, paylaşmış olduğu teknik veriler ile de aslında yeni iPhone 12 serisinin biraz daha az pil ömrüne sahip olduğunu doğruluyor. Şirketin ürün sayfalarında iPhone 11 Pro’nun 18 saate kadar video oynatabildiği belirtiliyor. Öte yanda iPhone 12 ve 12 Pro’nun ise bu konuda 17 saate kadar dayanabildiği belirtiliyor.

“iPhone 12 Pro, Batarya Ömründe iPhone 11 Pro’nun Gerisinde Kaldı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir