ÖNERİLER

Kombi Basıncı Neden Yükselir? Kombi Basıncı Yükselirse Ne Olur?

Basınç yükselmesi kavramı, her kombi kullanıcısının mutlaka aşina olduğu kavramlardan birisidir. Temel çalışma prensibi ve teknolojisi gereğince kombi sistemine su alır. Aldığı suyu doğalgaz vasıtasıyla ısıtarak, ortam ısıtmasını ve sıcak su ihtiyacını karşılayan kombinin aldığı suyun basıncı için belirlenmiş bir basınç aralığı bulunur. Kombi su basıncı aralığı, hem cihaz bileşenlerinin zarar görmemesi hem de güvenli kullanım için belirlenmiştir. Dolayısıyla kombinizi belirlenen ideal su basınç şiddetinde kullanmalısınız. Kozyatağı Bosch Servisi merkezi olarak kullanıcılarımızı, basınç yükselmesi halinde anında müdahale hususunda uyarıyoruz.

Kombi Basıncı Neden Yükselir?

Kombi basınç göstergesi üzerinden basınç seviyesinin takibatını kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Eğer kombinizin basınç göstergesi belirlenmiş olan ideal seviye üst sınırı olan 2 bar’ın üzerine çıkmış ise kombiniz için basınç yükselmesi söz konusudur. Kombide patlamada dahil olmak üzere çok ciddi güvenlik risklerine neden olabilecek bu duruma karşı mutlaka hızla müdahalenin gerçekleştirilmesi gerekir.

Kombi basıncının yükselmesi temel olarak sisteme yüksek miktarda su girişinin söz konusu olduğunu göstermektedir. Kombi ve peteklerinizde dolaşan su seviyesinin fazla olması su basıncının yüksek olmasına neden olur. Böyle bir durumda kombinizde basınç düşürme müdahalesi gerçekleştirmeniz gerekir. Kombi basınç düşürme işlemini kendiniz yapabileceğiniz daha güvenli ve daha garanti müdahale için Sarıgazi Arçelik Servisi merkezimizden de destek alabilirsiniz.

Kombi Basıncının Düşürülmesi Nasıl Yapılır?

Kombilerde basınç düşürme işlemi basit şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Kombinizdeki basınç seviyesini düşürmek üzere peteklerde yer alan hava vanalarını kullanabilirsiniz. Bir tornavida vb. teknik eleman vasıtasıyla genellikle peteğin sol üst kısmında bulunan kanaldan petekteki havayı boşaltabilirsiniz. Bu boşaltım işlemi sayesinde basıncı düşürebilirsiniz. Ayrıca kombinizin su giriş vanalarını kapattıktan sonra tüm peteklerdeki suyu su boşaltım vanaları üzerinden boşaltabilirsiniz. Bu işlemlerin ardından kombinize yeniden su girişi sağlamalısınız. Bunun için cihazın altındaki mavi vanayı kullanabilirsiniz. Bu işlem sırasında basınç göstergesini takip ederek, ibrenin 1.5 bar ile 2 bar aralığında kalmasına dikkat etmelisiniz. Bununla birlikte kombinizin basınç göstergesinde sürekli yükselme eğilimi söz konusu ise cihazınızda teknik bir sorun olabilir. Bu sorunu gidermediğiniz sürece sık sık basınç yükselmesi sorunu yaşarsınız. Önlemek için mevcut sorunun belirlenerek, giderilmesi gerekir ki bunun için Maltepe Bosch Servisi merkezimizden yardım alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir