Katlanabilir akıllı telefon pazarına giriş yapan Motorola’dan 2022 model Moto Razr akıllı telefon geliyor. İşte Moto Razr özellikleri…

Motorola, 2019 yılında ikonik Moto Razr ile katlanabilir akıllı telefon pazarına girdi. Şirket daha sonra ilk nesil akıllı telefonun geliştirilmiş bir versiyonu olan Moto Razr 2020’yi piyasaya sürdü.

Motorola nedense 2021’de Razr akıllı telefonu piyasaya sürmedi, ancak bu yıl en yeni Moto Razr 2022 ile güçleniyor. Öyleyse, katlanabilir cihazdan neler bekleyebileceğimize bir göz atalım.

Moto Razr 2022 Lansman Tarihi

Motorola, Samsung Galaxy Flip 4 ve Fold 4’ün lansmanından bir hafta önce, 2 Ağustos’ta planlanan bir lansman etkinliğinde Moto X30 Pro ile birlikte Moto Razr 2022’yi piyasaya süreceğini doğruladı.

Etkinlik 19:30 Motorola kanalından canlı yayınlanacak. Akıllı telefon şu anda Çin’de piyasaya sürülüyor ve yakında uluslararası pazarda ilk çıkışını yapacak.

Moto Razr 2022 Tasarım

Motorola tarafından sızdırılan görüntülere ve tanıtım videosuna göre, yeni Razr 2022 tamamen yeni bir görünüme sahip olacak. Daha sivri köşeli, kare şeklinde bir tasarıma sahip olacak ve önceki modellere hiç benzemeyecek.

Yaklaşan katlanabilir telefon, büyük ölçüde Samsung’un Galaxy Flip’ini andırıyor. Telefonun ekranında selfie kamerası için ortalanmış bir delikli oyuk olacak. Ekran temiz görünüyor ve görünür bir kırışıklığı yok. Telefonun dış tarafında iki ana kamera ve ön kısmın çoğunu kaplayan bir dış ekran bulunuyor.

Cihazdaki parmak izi sensörü, yana monte edilmiş güç düğmesine kaydırıldı. Genel olarak, yeni Razr 2022, önceki modellerden daha şık ve daha iyi görünüyor. Ayrıca birden fazla renk seçeneğiyle sunulacağı söyleniyor.

Moto Razr 2022 Özellikleri

Motorola, Razr 2022’nin özelliklerini uzun süre gizli tutmayı başardı, ancak yakın tarihli bir TENNA listesi bu özellikleri ortaya çıkardı. Buna göre cihaz, Full HD+ çözünürlük ve 20:9 en boy oranı sunan 6.7 inçlik katlanabilir AMOLED ekrana sahip olacak. Cihazın ayrıca 120Hz yenileme hızına sahip olduğu söyleniyor.

İşlemciden bahsedecek olursak Moto Razr 2022, Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alacak, aslında bu işlemciye sahip dünyanın ilk katlanabilir cihazı olacak. Ayrıca, 18 GB’a kadar RAM ve 512 GB dahili depolama ile satışa sunulacak. En yeni katlanabilir moto kesinlikle güçlü bir akıllı telefon olacak ve Samsung’un Flip 4’ü ile kafa kafaya gidecek.

Cihaz, önceki modellere göre önemli bir artış olan 3500mAh çift hücreli pil ile beslenecek. Cihazın şarj hızı henüz bilinmiyor ancak büyük ihtimalle hızlı şarj desteği ile gelecek.

Cihaz, kutudan çıktığı haliyle MyUI tabanlı Android 12 işletim sistemini çalıştıracak. Cihazın katlanmamış boyutları 166,99 × 79,79 × 7,62 mm’dir. Siyah, beyaz, mavi, camgöbeği, yeşil, altın, kırmızı, gümüş ve gri dahil olmak üzere çeşitli tonlarda mevcut olması muhtemeldir. Yaklaşık 200 gram ağırlığındadır.

Moto Razr 2022 Kameralar

Moto Razr 2022 ile Motorola işleri hızlandırıyor gibi görünüyor. En son katlanabilir telefon modeli, arkada çift kamera kurulumuna sahip ve oldukça iyi oldukları söyleniyor.

Cihazın 13 megapiksel ultra geniş lens eşliğinde f/1.8 diyafram açıklığına sahip 50 megapiksel ana sensöre sahip olacağı açıklandı. Ön tarafta, özçekimler ve görüntülü aramalar için 32 megapiksellik bir kameraya sahip olabilir ve belirtildiği gibi, delikli bir oyuğa yerleştirilecektir.

Moto Razr 2022 Beklenen Fiyat

Moto Razr 2022’nin 1.200 dolar civarında fiyatlandırılması bekleniyor.