GÜNCEL HABERLER TEKNOLOJİ

Oppo A72 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Oppo hızını kesmeden yeni modellerini peş peşe tanıtmaya devam ediyor. Geçen günlerde tanıttığı A52, A12 ve A92s gibi modellerin ardından bugün de Oppo A72 modelini kullanıcıların beğenisine sunmuş durumda.

Oppo A72 Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Oppo A72 modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefonun tasarımında gözleri üzerine ilk çeken detay cihazın arkasında sol üst koşede bulunan dörtlü kamera kurulumu oluyor. Yine arka bölümdeki geçişli renkler tasarıma ayrı bir hava katıyor. Renk konusunda cihazda mavi ve yeşil olarak iki seçenek bulunuyor. Cihazın ön bölümünde ise sol üst köşedeki kamera deliği dikkat çekiyor.

Cihazın güç düğmesine aynı zamanda parmak izi okuyucusu da entegre edilmiş durumda. Telefonda şarj ve veri aktarımı için USB Type-C bağlantı noktası yer alıyor. Bunun yanında cihazda 3.5mm kulaklık girişi ve stereo hoparlör de bulunuyor.

Ekran Özellikleri

Akıllı telefon 6.5 inç boyutunda, 1080 x 2400 piksel çözünürlüğünde IPS LCD ekran ile geliyor. Bu ekran 20:9 en/boy oranına sahipken ekranın inç başına piksel yoğunluğu ise 405ppi değerindedir.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun ön tarafında ekranın sol üst bölümündeki deliğin içine yerleştirilmiş bir ön kamera bulunuyor. Bu delikte 16MP çözünürlüğünde geniş açılı ve HDR destekli özçekim kamerası yer alıyor. Cihazın arka bölümünde ise dörtlü kamera modülü göze çarpıyor. Bu modül 48MP birincil kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP makro kamera ve 2MP derinlik sensörü olarak sunuluyor.

Batarya Özellikleri

Akıllı telefon 5.000mAh kapasiteli batarya ile geliyor. Bunun yanında şarj süresinin kısalması için 18W hızlı şarj desteği de cihazda bulunan bir diğer özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Donanım Özellikleri

Oppo’nun A72 modeli gücünü Qualcomm’un 11nm üretim süreci ile geliştirilen Snapdragon 665 yonga setinden alıyor. Bu işlemciyi Adreno 610 grafik birimi destekliyor. Cihazda 4GB ve 8GB olmak üzere iki farklı renk seçeneği sunuluyor. Depolama alanı konusunda ise tek seçenek olarak 128GB mevcut. Bu dahili depolama alanını microSD kart desteği sayesinde genişletebiliyorsunuz. Akıllı telefon Android 10 tabanlı ColorOS 7.1 arayüzü ile birlikte kutudan çıkıyor.

İşte Oppo A72 Özellikleri:

  • Ekran: 6.5 inç, 1080 x 2400p, FullHD+ IPS LCD
  • Ön Kamera: 16MP
  • Arka Kamera: 48MP birincil kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP makro kamera, 2MP derinlik sensörü
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 665 (11nm)
  • RAM: 4GB / 8GB
  • Depolama Alanı: 128GB
  • Batarya: 5.000mAh kapasiteli, 18W hızlı şarj
  • İşletim Sistem: Android 10 tabanlı ColorOS 7.1
  • Renk: Mavi ve Yeşil

İşte Oppo A72 Fiyatı:

Akıllı telefonun fiyatı konusunda herhangi bir bilgilendirme yer almıyor. Cihazın €250 gibi bir fiyattan satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir