GÜNCEL HABERLER TEKNOLOJİ

Redmi Display 1A Monitör Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi, sadece bir akıllı telefon üreticisi değil. Şirket o kadar çok çeşitte ürün üretiyor ki hepsini görseniz ağzınız açık kalır. Geçtiğimiz günlerde Xiaomi, alt markası Redmi ile birlikte Redmi 10X serisini, RedmiBook 16 dizüstü bilgisayarı ve Redmi X TV modellerini piyasaya sürdü. Bugün ise Redmi markası altında yeni bir monitör sessizce tanıtıldı. Redmi Display 1A isimli monitör şirketin ilk monitörü olma özelliğini gösteriyor.

Redmi Display 1A modeli 16:9 en boy oranı, 1920 x 1080 piksel çözünürlük ve 60Hz yenileme hızına sahip 23,8 inç boyutunda bir IPS panel ile geliyor. Şirketin ilk monitörü oyun odaklı olarak tanıtılmadı. Zaten 6ms yanıt süresinden dolayı neden bir oyuncu monitörü olmadığını da anlayabilirsiniz.

Redmi Display 1A Tasarımı

Monitörün tasarımsal açıdan öne çıkan ilk detayı tabii ki oldukça ince olan çerçeveleridir. Şirketin açıkladığına göre Redmi Display 1A’nın üst ve kenar çerçeveleri sadece 7,3mm kalınlığındadır. Alt çerçeve ise diğerlerine göre kalın ve orta bölümünde bir Redmi logosu yer alıyor.

Redmi tarafından açıklanan bilgiye göre şirketin ilk monitörü 178 derecelik görüş açısı sunabiliyor. Ayrıca uzun süreler bakacağınız bu ekran TÜV Rheinland sertifikasına sahip yani mavi ışık emisyonları düşük seviyede. Bu ekran günlük kullanım veya ofis kullanımı için gayet idealdir.

Monitörün çerçeveleri oldukça ince olduğu için gayet hoş bir tasarım ortaya koyuyor. Redmi bağlantı girişi noktasında çeşitler sunmuş. Monitörün arka tarafında DC güç girişi, HDMI ve VGA gibi birçok bağlantı noktası yer alıyor.

Redmi Display 1A Fiyatı

Redmi’nin yeni Display 1A monitörü Çin’de 599 yuanlık fiyat etiketi ile piyasaya sürüldü. Bu cihazın Avrupa pazarında satılıp satılmayacağı ise belli değil. Ancak ülkemize geldiğinde -eğer gelirse- çeşitli vergilerden dolayı fiyat/performans dengesi bozulacaktır.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir