TEKNOLOJİ

Samsung Galaxy S21 Ultra Modeli, NFC Sertifikası Aldı

Son zamanlarda ortaya çıkan birçok haberde, Samsung‘un Galaxy S21 serisinin Ocak ayında piyasaya sürüleceği belirtildi. Bu serinin Galaxy S21, Galaxy S21+ ve Galaxy S21 Ultra olmak üzere üç farklı model içereceği söyleniyor. Yayınlanan raporlar bu modellerin sırasıyla SM-G991, SM-G996 ve SM-G998 model numaralarına sahip olduğunu ortaya koyuyor. Şimdi ise şirketin yaklaşan Samsung Galaxy S21 Ultra modeli, NFC sertifikası aldı.

Alınan bu sertifika, cihazın Ocak ayında piyasaya sürüleceğine dair çıkan haberlere bir ipucu niteliğinde olabilir. NFC sertifikasyon listesinde, Galaxy S21 Ultra modeline dair olan tek bilgi cihazın “SM-G998U” model numarasıdır. Bu sertifika dışında cihazın EB-BG998ABY koduna sahip bataryası, Eylül ayında TUV Rheinland sertifika platformu tarafından onaylandı. Böylece S21 Ultra modelinin 5.000mAh kapasiteli batarya ile geleceğini öğrendik.

Galaxy S21 Ultra Modelinin Sızdırılan Teknik Özellikleri:

Bununla birlikte son raporlar, Galaxy S21 Ultra’nın teknik özellikleriyle ilgili pek çok önemli bilgiyi ortaya çıkardı. Akıllı telefonun, Infinity-O düzenine sahip kamera delikli bir AMOLED ekrana sahip olduğunu öğrendik. Bu ekran 120Hz veya 144Hz tazeleme oranı sunacak. 6,8 inç boyutunda olması beklenen bu ekran kavisli yapıda karşımıza çıkacak. Aynı zamanda çözünürlük konusunda ise Quad HD+ çözünürlüğü sunulacak.

Satışa sunulan bölgelere bağlı olarak S21 Ultra modeli, Snapdragon 875 veya Exynos 2100 yonga setiyle birlikte gelecek. Cihazda Android 10 tabanlı One UI 3.0 arayüzü ön yüklü olarak sunulacak. Bunun yanı sıra akıllı telefonun 108MP ana kameraya sahip dörtlü arka kamera kurulumu ile gelmesi bekleniyor. Hatta ortaya çıkan bazı spekülasyonlarda cihazın beşli arka kamera kurulumuna sahip olabileceği de belirtildi.

Galaxy S21 Ultra modeli, 60W veya 66W hızlı şarj desteğine sahip olabilir. Bununla birlikte kablosuz şarj ve ters kablosuz şarj gibi teknolojileri de destekleyecektir. S21 Ultra’nın serinin diğer üyeleri olan Galaxy S21 ve Galaxy S21+ ile birlikte 14 Ocak’ta tanıtılacağı ve ardından 29 Ocak’ta satışa çıkacağı belirtiliyor. Bu tarihler ne kadar doğru bilemiyoruz. Ancak Samsung lansman yaklaşırken kesin tarihleri paylaşacaktır.

“Samsung Galaxy S21 Ultra Modeli, NFC Sertifikası Aldı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir