GÜNCEL HABERLER TEKNOLOJİ

Samsung, Kamera Deliği Etrafında Pil Göstergesi Patenti Aldı

Akıllı telefon üreticileri, son yıllarda tam ekran deneyimini tam anlamıyla yaşatabilmek için akıllara gelen tüm yolları denediler. Şu anda standartlaşan çözüm ise ekran içinde bulunan küçük bir deliğe kamera yerleştirmektir. Böylece bütün çerçeveleri olabildiğince inceltebiliyorlar ve tam ekran deneyimine daha çok yaklaşıyorlar. Bu kamera delikleri ile ilgili bazı fikirler de zamanla gelişmeye başladı. Bunlara örnek olarak Samsung tarafından kamera deliği etrafında pil göstergesi çözümünü gösterebiliriz. Şirket bu çözüm için bir patent bile aldı.

Samsung Electronics, 2019 yılında beş farklı tasarım patentini Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi’ne sunmuştu. Bu patent tasarımlarının tümü özçekim kamerası deliğinin etrafına odaklanıyor. Özelleştirilmiş cihaz arayüzü kamera deliğinin etrafında çeşitli grafikler gösteriyor. Bunlara örnek olarak batarya durumu verilebilir. Patent açıklaması ayrıca bu göstergenin kamera zamanlayıcısını da gösterebileceğini belirtiyor.

Samsung’un Galaxy Note 20 serisinde ekran içine gömülü gizli kamera teknolojisi ile karşımıza çıkacağına dair bazı söylentiler olsa da bu bilgi doğrulanmış değil. Bu nedenle şirketin yeni amiral gemisinin kamera deliği tasarım anlayışı ile gelme ihtimali daha olasıdır. Bu sayede patenti alınan bu teknoloji yeni cihazlarda karşımıza çıkabilir.

Cihazda yer alacak tek veya duruma göre çift kamera kurulumunun etrafında sarılı bir pil göstergesi olarak sunulabilir. Bu gösterge patente göre pek çok farklı şekilde, kare, dairesel, dikdörtgen olarak sunulabilir.

Bu göstergenin aynı zamanda herhangi bir uygulama indirildiği zaman indirme durumunu göstermesi işlevini de yerine getirebileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca herhangi bir zamanlayıcı kurulduğu zaman bunu grafiksel olarak bu alanda görebiliriz.

Bu tasarım sadece patenti alınmış bir tür yeniliktir. Yani yeni cihazlarda karşımıza kesinlike gelecek diye bir şey yok. Samsung tarafında bu özelliği henüz canlı olarak görmesek de Meizu 17 modelinde kameranın etrafı pil göstergesi olarak kullanılıyor. Umarız bu tasarım sadece kağıt üstünde kalmaz ve yeni nesil cihazlarda karşımıza çıkar.

“Samsung, Kamera Deliği Etrafında Pil Göstergesi Patenti Aldı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir