GÜNCEL HABERLER TEKNOLOJİ

Tecno Spark Power 2 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Akıllı telefon üreticisi olan Tecno, geçtiğimiz ay bütçe dostu bir model olan Spark 5 modelini tanıtmıştı. Şimdi ise Spark serisine yeni bir üye katıyor. Tecno Spark Power 2 modeli, 7 inç boyutunda büyük ekranı ve 6.000mAh kapasiteli devasa bataryası ile birlikte tanıtıldı.

Tecno Spark Power 2 Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Tecno Spark Power 2 modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefonun ön tasarımı, 2020 yılında piyasaya sürülen modeller ile aynı tasarım anlayışına sahip. Su damlası çentiğine ev sahipliği yapan ekranın kalın bir alt çerçeve ve ince bir üst/yan çerçevelere sahip olduğunu görüyoruz. Cihazın arka bölümünde ise dikey bir dörtlü kamera kurulumu ve dörtlü flaş göze çarpıyor.

Yine cihazın arka kapağında fiziksel parmak izi okuyucusunun konumlandırıldığını görüyoruz. Tecno bu modelde yeşil ve gri olmak üzere iki renk seçeneği sunuyor. Cihazda 3.5mm kulaklık girişi bulunuyor ancak ne yazık ki Type-C yerine microUSB 2.0 girişi tercih edilmiş durumda.

Ekran Özellikleri

Tecno’nun yeni modeli 7 inç boyutunda devasa bir ekran ile karşımıza çıkıyor. 720 x 1640 piksel çözünürlüğe sahip olan ekran 256ppi inç başına piksel yoğunluğu sunuyor. Bu piksel yoğunluğunun düşük olması ve ekranın büyük olması biraz rahatsız edici olabilir. Ekranın panel tipinin ise IPS LCD olduğunu belirtelim ve maksimum 480 nit parlaklığa ulaşabildiğini de ekleyelim.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun su damlası çentiğine sahip olduğunu söylemiştik. Cihazın ekranındaki bu çentikte 16MP geniş açılı kamera sensörü sunuluyor. Bu özçekim kamerası ile birlikte 1080p 30fps videolar kaydedebiliyorsunuz. Ayrıca bu noktada çift LED flaşın yer aldığını da belirtelim.

Arka bölümde ise dörtlü bir dikey kamera kurulumu mevcut. Bu dörtlü kamera kurulumu 16MP geniş açılı birincil kamera, 5MP ultra geniş açılı kamera, 2MP makro kamera ve QVGA derinlik sensöründen oluşuyor. Dörtlü LED flaşın eşlik ettiği bu kameralar ile 1080p 30fps video kaydı gerçekleştirebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Cihazda 6.000mAh kapasiteli devasa bir batarya yer alıyor. Bu bataryaya ek olarak hızlı bir şarj imkanı sağlayabilmek için 18W hızlı şarj desteği sunulmuş durumda. Şirketin belirttiğine göre hızlı şarj teknolojisi ile 1 saat içerisinde bataryanın %50 seviyesinde şarj olduğunu görebilirsiniz.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü MediaTek’in Helio P22 yonga setinden alıyor. Bu yonga setinin yanında 4GB RAM ve 64GB dahili depolama alanı bulunuyor. Cihazda mevcut olan microSD kart yuvası sayesinde depolama alanını 256GB’a kadar genişletebiliyorsunuz. Ayrıca cihaz kutusundan Android 10 tabanlı HIOS 6.1 arayüzü ile birlikte çıkıyor.

İşte Tecno Spark Power 2 Özellikleri:

  • Ekran: 7.0 inç, 720 x 1640p IPS LCD
  • İşlemci: MediaTek Helio P22
  • RAM: 4GB
  • Depolama: 64GB
  • Ön Kamera: 16MP
  • Arka Kamera: 16MP birincil kamera, 5MP ultra geniş açılı kamera, 2MP makro kamera, QVGA derinlik sensörü
  • Batarya: 6.000mAh, 18W hızlı şarj
  • Boyutlar: 174.9 x 79.6 x 9.2 mm
  • Ağırlık: 220g
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı HIOS 6.1
  • Renkler: Yeşil ve Gri

İşte Tecno Spark Power 2 Fiyatı:

  • 4GB RAM + 64GB dahili depolama: $130

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir