TEKNOLOJİ

Vivo X60 ve Vivo X60 Pro, Exynos 1080 Yonga Setiyle Gelecek

Samsung, Exynos 1080 yonga setini duyuruyor. Güney Koreli teknoloji devi, yeni işlemcisini ilk olarak Çin’de duyuracak. Bu nedenle bu işlemci ile gelen akıllı telefonların Çinli markalar tarafından gelmesi oldukça yüksek ihtimaller dahilinde. Beklenen de bu şekilde zaten. Ortaya çıkan haberlere göre Vivo, X60 ve X60 Pro modellerini Samsung’un Exynos 1080 yonga setiyle piyasaya sürecek.

Çin’deki kaynaklara dayandırılan haberde, Vivo’nun Exynos 1080 işlemcisinden güç alan iki akıllı telefon modeli sunacağı belirtildi. Bu bilgiler, Çin’de güvenilir olan bir blog yazarından geliyor. Vivo’nun X30 ve X30 Pro modellerinin Exynos 980 yonga setinden güç aldığını düşündüğümüz zaman Çinli şirketin yeni akıllı telefonunun da Samsung’un yeni işlemcisi ile geleceği fikri hiç de şaşırtıcı gelmiyor.

Vivo’nun yaklaşan X60 serisindeki iki modelde de aynı yonga seti bulunacak ancak bir noktada elbette farklılıklar göreceğiz. Farklılıkların olacağı alan ise büyük ihtimalle kamera kurulumu olacaktır. “Pro” isim takısına sahip olan modelde daha yüksek megapikselli kamera sensörü görebiliriz. Bunun dışında daha fazla sayıda kamera sensörü de görebiliriz.

Sızıntıyı paylaşan blog yazarı, cihazların başlangıç fiyatı hakkında da bazı detaylar sunuyor. Yazara göre standart Vivo X60 modeli, $528’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Hatırlatmak gerekirse Vivo X30 modeli $497, Vivo X30 Pro modeli ise $603 gibi bir fiyat etiketinden piyasaya sürülmüştü. Vivo X60 Pro modelinin de yine benzer fiyat farkına sahip olacağı düşünülüyor.

Samsung’un Exynos 1080 yonga seti, dört adet Cortex-A78 ve dört adet Cortex-A55 çekirdeğine sahip, toplamda sekiz çekirdekli bir 5nm işlemcidir. Grafik konusunda ise yonga setinde Mali-G78 GPU yer almaktadır. Daha önceden ortaya çıkan AnTuTu karşılaştırma skorlarına göre Exynos 1080, Qualcomm’un Snapdragon 865+ işlemcisinden daha iyi bir performans göstermektedir.

“Vivo X60 ve Vivo X60 Pro, Exynos 1080 Yonga Setiyle Gelecek” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir