TEKNOLOJİ

Xiaomi, İlginç Patentlerine Bir Yenisi Ekledi: Bükülebilen Kamera

Xiaomi, zaman zaman ilginç tasarımların patentini alması ile oldukça konuşuluyor. Şirket, bu sefer de bükülebilen kamera modülüne sahip bir akıllı telefon patenti aldı. Xiaomi’nin yeni patentindeki tasarım ilk olarak Çin’in Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi’nde ortaya çıktı. Bu ilginç tasarımlı cihaz hem arka kamera hem de ön kamera olarak görev yapan bükülebilen kamera ve ekran modülü ile karşımıza çıkıyor.

Patent görsellerine baktığımız zaman Xiaomi’nin akıllı telefonunun ekranı panelinin iki bölümden oluştuğunu görebiliyoruz. Bu bölümlerden alt yarıdaki kısım daha büyükken üst bölümdeki kamera modülünü barındıran kısım ise daha küçük. Arka kamera modülüne sahip olan bölüm döndürüldüğü zaman ön kamera olarak da kullanılabiliyor.

Birçok şirket yeni modellerinde tam ekran deneyimini mükemmel bir şekilde sunabilmek için çeşitli yöntemler denedi. Bazıları otomatik olarak açılan pop-up kamera modüllerini, bazıları ise kızaklı ön kamera modüllerini cihazlarına entegre ettiler. Ancak hiçbiri Xiaomi’nin bu patentindeki tasarım kadar ilginç olmadı.

Xiaomi’nin patentindeki bükülen ekran yatay olarak döndürülüyor. Bu bölümü bir menteşe ayakta tutuyor böylece yerinden çıkma gibi durumlar söz konusu olmamış oluyor.

Bu yeni tasarım, Xiaomi’nin çerçeveleri azaltıp tam ekran deneyimini çok daha iyi sunmaya yönelik başka bir girişimi olabilir. Şirketler yeni bir tasarım buldukları zaman genel olarak hemen patentini alıyorlar. Muhtemelen bu da öyle bir patent başvurusudur. Şirketin bu cihazı gerçekten geliştirmeyi planlayıp planlamadığına dair bir bilgi henüz yok.

“Xiaomi, İlginç Patentlerine Bir Yenisi Ekledi: Bükülebilen Kamera” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir