TEKNOLOJİ

Xiaomi Mi 10 Ultra, Qualcomm’un GPU Kontrol Panelini Destekleyen İlk Cihaz

Xiaomi, 10. yıldönümü için özel olarak düzenlediği etkinlikte birbirinden güzel yeni ürünler tanıttı. Bu ürünlerden biri de amiral gemisi donanıma ve eşsiz kamera özelliklerine sahip Xiaomi Mi 10 Ultra modeli oldu. Şirketin yeni gözdesi 120W kablosuz şarj ve 50W kablolu şarj gibi harika batarya özelliklerine de sahip. Bunun yanı sıra Mi 10 Ultra’nın Qualcomm’un Adreno GPU Kontrol Paneli özelliğini destekleyen ilk cihaz olduğu da doğrulandı.

Mi 10 Ultra modeli, Xiaomi’nin ticari olarak satışa sunduğu en güçlü ve birçok özellikle dolu amiral gemisi akıllı telefon modeli oldu. Ancak ne yazık ki bu harika telefon sadece Çin’de satışa sunulacak ve Avrupa’da yaşayan Xiaomi hayranlarının eline ulaşamayacak. Bu nedenle Çin dışındaki birçok insan bu özelliklerin keyfine varamayacak.

Mi 10 Ultra Modeli, Adreno GPU Kontrol Paneli İle Çeşitli Özelleştirmeler Sunuyor

Küresel olarak satışa sunulmuş olan birçok oyun odaklı akıllı telefon modeli mevcut. Ancak bu modellerden hiç biri Mi 10 Ultra’da bulunan GPU kontrollerini sunmuyor. Aslında Xiaomi bu özelliği tek başına geliştirmedi. Xiaomi ve Qualcomm arasında yapılan iş birliği sayesinde geliştirilen GPU Kontrol Paneli beraberinde çeşitli özelleştirmeleri de getiriyor.

ABD merkezli çip üretici Qualcomm, bu teknolojiyi “Adreno Control Panel” olarak isimlendiriyor. Xiaomi ise bu yeni teknolojiyi Mi 10 Ultra’daki özelleştirilmiş MIUI ara yüzünün bir parçası olan Game Turbo 4.0 sistemi ile birlikte kullanıma sunuyor. Bu teknoloji, kullanıcıların kenar yumuşatma, anizotropik filtreleme, doku filtreleme, kare hızı ve bunun gibi parametreleri masaüstü GPU’larda olduğu gibi ayarlamasına olanak tanır.

Xiaomi, yeni amiral gemisi yonga setinde sunduğu Adreno 650 GPU için aynı zamanda GPU sürücüsü imkanı da sunmaktadır. Yani aslında şirket yeni modelini adeta bir oyun odaklı akıllı telefon gibi piyasaya sürüyor. Qualcomm’un yeni Adreno GPU Kontrol Paneli özelliği ilk olarak Mi 10 Ultra’da karşımıza çıktı. Ancak küresel pazarda satışa sunulacak bir modelde ne zaman yer alacak hep birlikte göreceğiz.

“Xiaomi Mi 10 Ultra, Qualcomm’un GPU Kontrol Panelini Destekleyen İlk Cihaz” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir