TEKNOLOJİ

Xiaomi Mi 11 Serisi Resmi Olarak 28 Aralık’ta Tanıtılacak

Daha önceki haberlerimizde, Xiaomi‘nin amiral gemisi Mi 11 serisinin 29 Aralık tarihinde tanıtılacağına dair bazı iddiaları sizlere aktarmıştık. Şimdi ise Xiaomi Mi 11 serisi hakkında resmi bir açıklama geldi. Çinli teknoloji devi, Snapdragon 888 işlemcili dünyanın ilk akıllı telefon serisinin 28 Aralık tarihinde resmi bir tanıtım etkinliği ile kullanıcıların beğenisine sunulacağını duyurdu.

Xiaomi’nin kurucu ortağı ve CEO’su olan Lei Jun, tanıtım etkinliğinin tarihini resmi bir Weibo gönderisi ile açıkladı. Şirketin 2021 model amiral gemisi akıllı telefonlarını tanıtmak için yeni yılı beklemeyeceğine dair olan söylentiler doğru çıktı. Xiaomi Mi 11 ve Mi 11 Pro modelleri, Qualcomm’un amiral gemisi Snapdragon 888 yonga setinden güç alan dünyanın ilk akıllı telefonları olacak.

Xiaomi Mi 11 Serisi, Snapdragon 888 5G İşlemcisinden Güç Alacak

Cihazların tanıtım afişinde de Snapdragon 888 işlemcisine vurgu yapılıyor. Bu işlemciden güç alan bir cihaz görmemize sadece bir hafta kaldı. Xiaomi, aynı zamanda Mi 11 serisi için şirketin Çin internet sitesinde özel bir tanıtım sayfası da oluşturdu. Ancak bu sayfada yaklaşan amiral gemisi modellere dair herhangi bir özellik açıklanmış değil.

Şu anda Mi 11 serisi hakkında resmi bir özellik bilgisine sahip değiliz, işlemci dışında. Ancak Mi 10 serisinde olduğu gibi bu seride de Mi 11 ve Mi 11 Pro olmak üzere iki modelin yer alması bekleniyor. Başlangıçta az sayıda model olsa da Çinli şirket ilerleyen aylarda bu seriye daha farklı modelleri de dahil edecektir. Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan sızıntılar, cihazların tasarımlarına dair bir ön bakış atmamızı da sağladı.

Xiaomi Mi 11 Pro modeli, 1440 x 3200 piksel çözünürlüğünde, 120Hz/144Hz yenileme hızına sahip ve 6,67 inç boyutunda bir QHD+ ekran ile gelecek. Bu ekran, önceki nesil modele kıyasla biraz daha büyük boyuta sahip. Standart Mi 11 modelinin bile QHD+ çözünürlüğünde ve kavisli bir ekrana sahip olmadı bekleniyor. Her iki modelde de delikli ekran yapısı göreceğiz. Muhtemelen Mi 11 Pro’nun arka kısmındaki kamera modülünde 108MP kamera sensörü yer alacak.

Her iki model de gücünü Qualcomm’un 5G destekli amiral gemisi Snapdragon 888 5G yonga setinden alacak. Xiaomi, etkinlik tarihi yaklaştıkça cihazlara dair farklı özellik ve ayrıntıları sosyal medya hesapları üzerinden paylaşabilir. Bu tarz paylaşımlar geldiği sürece her zaman olduğu gibi yine Teknobuk.com üzerinden sizleri güncellemelerden haberdar etmeye devam edeceğiz.

“Xiaomi Mi 11 Serisi Resmi Olarak 28 Aralık’ta Tanıtılacak” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir