GÜNCEL HABERLER TEKNOLOJİ

Xiaomi Mi CC10 Modeli, 120x Telefoto Kameraya Sahip Olacak

Son zamanlarda akıllı telefon üreticilerinin yüksek yakınlaştırma özelliği sunan kameraları cihazlara entegre ettiğini sıklıkla görüyoruz. Şirketler, amiral gemisi modellerinde sunduğu bu özellikler ile birlikte kullanıcıları etkilemeye çalışıyor. Bu akıma Xiaomi de dahil oluyor. Şirket, Xiaomi Mi CC10 modeli ile birlikte 120x yakınlaştırma yapabilen telefoto lens sunacak.

Eğer Xiaomi tarafından bu adım gerçekten atılırsa bir rekor kırılmış olacak. Şu anda 100x yakınlaştırma yapabilen akıllı telefonlar görsek de henüz 120x yakınlaştırma yapabilen bir telefon modeli karşımıza çıkmadı.

Elbette bu 120x yakınlaştırma tamamen donanımsal bir yakınlaştırma olmayacak. 12x optik yakınlaştırma özelliği sunan telefoto kamera ile birlikte 120x dijital yakınlaştırmaya kadar çıkılabilecek. Bu sayede 100x yakınlaştırma yapabilen Samsung Galaxy S20 Ultra modelinden daha iyi bir performans ortaya konulacak.

Xiaomi, birçok kamerayı bünyesinde bulunduracak kamera modülünde 108MP Samsung ISOCELL Bright HM2 sensörünü de Mi CC10 ile birlikte sunacak. Akıllı telefonun gücünü alacağı yonga seti konusunda da ilginç bir detay var. Cihazın henüz duyurulmamış olan, 5G ve NFC desteğine sahip Snapdragon 775G yonga seti ile geleceği söyleniyor.

Dijital yakınlaştırma özelliği ile oldukça uzak noktaları cihazdaki kameralar sayesinde görebilirsiniz. Ancak bu noktada kaliteli olmayan fotoğraflar moralinizi bozabilir. İşte burada önemli olan ise sensördeki optik yakınlaştırmanın ne kadar yüksek olduğudur. Xiaomi Mi CC10’da sunulacak 12x optik yakınlaştırma daha kaliteli görseller yakalayabileceğiniz bir yakınlaştırma sunacaktır.

“Xiaomi Mi CC10 Modeli, 120x Telefoto Kameraya Sahip Olacak” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir