Xiaomi, birkaç yıl önce Mi MIX Fold adlı ilk katlanabilir akıllı telefonunu duyurdu ve şimdi şirket, halefini piyasaya sürmek için çalışıyor. Bugün Digital Chat Station’dan gelen yeni bir rapor, yakında çıkacak olan Xiaomi MIX Fold 2 akıllı telefonun bazı temel özelliklerini ortaya çıkardı ve bize ne beklememiz gerektiğine dair bir ipucu verdi.

XIAOMI MIX FOLD 2 DETAYLARI

Kod adı Zizhan olan ve 22061218C model numarasını taşıyan Xiaomi MIX Fold 2, 8 inçlik bir ekran ve çift yöne katlanır tasarıma sahip olması gereken 6.5 inçlik bir harici ekranla gelecek.

Akıllı telefonun LTPO ekranı, 2.5K çözünürlük ve 120Hz yenileme hızı desteğine sahip olacak. Şirket ayrıca kırışıkla da ilgilenecek ve açıkça görülmemesini bekliyoruz. Kaputun altında, cihaz Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemci tarafından desteklenecek.

Rapor, yaklaşmakta olan katlanabilir akıllı telefonun dış tarafında Leica markasına ve Dolby Vision HDR videolarını kaydetme desteğine sahip 50 megapiksel kamera sensörü ile donatılacağını iddia ediyor. Ayrıca şirketin kendi geliştirdiği Surge C1 adlı görüntüleme çipini de paketlemesi bekleniyor.

Daha önce akıllı telefonun şarj bağlantı noktasından sadece biraz daha kalın olduğu iddia ediliyordu, bu da telefonun rakiplerinden daha ince olması beklendiği anlamına geliyor. Önümüzdeki haftalarda katlanabilir telefon hakkında daha fazla bilgi edinmeyi umuyoruz.