TEKNOLOJİ

100MP Ön Kameralı Akıllı Telefonlar Yakında Geliyor

Bir yıldan uzun bir süredir 100MP arka kameraya sahip akıllı telefon modelleri piyasadadır. Ancak söz konusu ön taraftaki özçekim kameraları olduğu zaman şimdiye kadar en yüksek 44MP ön kamera gördük. Yakında bu durum değişecek gibi görünüyor. Bununla birlikte yeni bir rapora göre yakında 100MP ön kameralı akıllı telefon modelleri geliyor.

Bu rapor, akıllı telefonlar konusunda olan Digital Chat Station’dan gelmektedir. Ne yazık ki bu akıllı telefonu hangi üreticinin tanıtacağını söylemedi. Ancak bu üretici çok yüksek ihtimalle Çin merkezli bir şirket olacaktır. Bununla birlikte birçok kişi bunun nasıl olacağını merak ediyor. 100MP kamera sensörünü ön tarafa yerleştirmek heyecan vericidir. Bunu da hep birlikte görüyor olacağız.

Mevcut 108MP kamera sensörleri oldukça büyük boyuttadır. Aynı zamanda akıllı telefonların arka bölümlerinde çok yer kaplar. Bu nedenle cihazın arkasında bir kamera çıkıntısı da oluşuyor. Bu kamera sensörünü cihazın ekranına veya önündeki herhangi bir yere koymak için çok büyük çentiğe ihtiyaç vardır. Ekranda bir delik açmak için bile oldukça büyük bir yere ihtiyaç duyulur.

Bu nedenle 100MP ön kamerayı ekleyecek şirketin değişik bir yöntem tercih edeceğini düşünüyoruz. Bu yöntemlerden biri açılır kamera mekanizması olabilir. Böylelikle büyük kamera sensörünü daha rahat bir şekilde yerleştirebilirler. Ayrıca kamera modülü otomatik olarak kapanır ve yer kaplamamış olur. Diğer bir yöntem ise ASUS’un bazı cihazlarında kullandığı dönen kamera modülüdür.

Bahsettiğimiz ASUS yöntemi ile cihazın üst arka bölümüne bir kamera modülü yerleştiriyor. Daha sonrasın ön kamera kullanılmak istendiğinde bu modül ön tarafa doğru dönüyor. Bu sayede ön tarafta çirkin bir görüntü olmuyor. Ayrıca büyük kamera sensörü için de iyi bir çözüm yapılıyor. 100MP ön kameralı cihazları heyecanla bekliyoruz. Bu konuda yeni detaylar geldikçe sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

“100MP Ön Kameralı Akıllı Telefonlar Yakında Geliyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir