TEKNOLOJİ

Apple, Düşük Talep Nedeniyle iPhone 12 Mini Üretimini Durdurabilir

Apple, iPhone SE 2020 modelini piyasaya sürülmesiyle birlikte piyasadaki kompakt akıllı telefon form faktörünü yeniden canlandırdı. Söz konusu cihaz piyasada oldukça başarılı oldu. Apple sonrasında ise iPhone 12 serisinde yeni bir küçük ekranlı cihaz tanıttı. Apple iPhone 12 Mini olarak isimlendirilen cihaz, küçük ekranı ve özellikleriyle birçok kişinin dikkatini çekti. Ancak görünen o ki Apple, düşük talep nedeniyle iPhone 12 Mini üretimini durduracak.

Reuters’in yakın tarihli haberine göre Counterpoint Research firması bu konuda bir pazar araştırması gerçekleştirdi. Bu pazar araştırmasına göre Apple’ın iPhone Mini 12 cihazına olan ilgi küresel pazarlarda düşük seviyededir. Bununla birlikte aynı araştırma kullanıcı tercihlerini de bizlere sunuyor. Son zamanlarda insanlar daha büyük ekranlı cihazları tercih ediyor. Çünkü artık daha fazla multimedya içeriği tüketiliyor.

Daha önceki raporlar, Apple’ın iPhone 12 Mini satışlarını ortaya koyuyor. Bunlara göre Ocak ayının ilk yarısında ABD’de satılan tüm yeni akıllı telefonların yalnızca %5’ini oluşturuyordu. Bu nedenle iPhone 12 Mini’nin üretimi 2021’in ikinci çeyreğinden sonra durdurulabilir. Apple, durdurmak yerine üretimi oldukça düşük seviyeye de çekebilir.

JP Morgan tedarik zinciri analisti William Yang’ın başka bir rapor yayınladı. Yang, iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max modellerinin oldukça popüler olduğunu ve çok sattığını belirtti. Bu doğrultuda iPhone 12 Mini üretiminin durdurulup odağın bu cihazlara kaydırılabileceğini söyledi. Bununla birlikte iPhone 11 modelinin de hâlâ oldukça ilgi gördüğünü söyleyebiliriz.

Ayrıca Yang, şirketin bu yıl dört yeni iPhone modeli piyasaya sürmeyi hedeflediğini iddia ediyor. Bununla birlikte Apple’ın 2021 yılında üçüncü nesil bir iPhone SE modeli üzerinde çalıştığı söyleniyor. Kompakt modellere olan talebin azaldığını zaten belirttik. Bu nedenle Apple’ın bu konudaki stratejisini görmek gerçekten ilginç olacak.

“Apple, Düşük Talep Nedeniyle iPhone 12 Mini Üretimini Durdurabilir” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir