GÜNCEL HABERLER TEKNOLOJİ

Adata, Dünyanın En Hızlı M.2 SSD Depolama Birimini Tanıttı

PCIe 4.0 teknolojisinin müthiş hızlarla gerçekten etkileyici SSD modellerini karşımıza çıkaracağını biliyorduk. Hatta dünyanın en hızlı M.2 SSD modellerinin de tanıtılacağı tahmin ediliyordu. Bu tahminler gerçeğe dönüşmeye başladı. Adata, PCIe 4.0 arayüzünü kullanan dünyanın en hızlı M.2 SSD depolama birimini duyurdu.

Adata’nın XPG Gammix S70 isimli yeni M.2 SSD modeli, saniyede 7.400MB okuma ve saniyede 6.400MB sıralı yazma hızlarına ulaşabiliyor. Bu hızlara PCIe 4.0 teknolojisi sayesinde ulaşılıyor. 7.400MB okuma hızı ile lider olan model, Sabrent Rocket 4 modelini geçmiş oldu. Adata’nın yeni M.2 SSD’si, Samsung‘un yaklaşan 980 Pro PCIe 4.0 M.2 modeli ile de aynı hızda olmuş olacak.

Adata, Dünyanın En Hızlı M.2 SSD Depolama Birimini Piyasaya Sürdü

XPG Gammix S70 isimli model, söz konusu yazma hızları olduğu zaman okuma hızındaki gibi “dünyanın en hızlısı” değil. Yine de, Sabrent’in SSD’si onu sadece 450 MB/s fark ile geçmektedir. Samsung’un ürünü ise 5.000 MB/s yazma hızı ile XPG Gammix S70’e göre daha yavaştır. Adata’nın SSD’si, gelişmiş ısı dağılımı için yüzey alanını artırmak üzere teraslı bir yapı tasarımı kullanan XPG’nin CoolArmor alüminyum ısı bloğuna sahiptir.

Daha iyi hava akışı için altındaki oyuk bölmelerle birleştirilen soğutucu, yük termiklerini yüzde 30’a kadar azaltabilir. Sürücü birçok başka özellik sunar: LDPC hata düzeltme, AES 256-bit şifreleme, RAID motor desteği, Dinamik SLC Önbelleğe Alma ve DRAM Önbellek Tamponu. Hatta 5 yıllık bir garanti de Adata tarafından bu M.2 SSD modeli için verilmektedir.

Adata, XPG Gammix S70’in 1 TB ve 2 TB olmak üzere iki farklı depolama seçeneğinde piyasaya sürüleceği söyledi. Şirket, fiyatlandırma ve çıkış tarihi konusunda ise bir açıklama yapmadı.. En yüksek hızları elde etmek için PCIe 4.0’ı destekleyen ve şu anda AMD’nin X570 ve B550 ile sınırlı olan bir anakarta ihtiyacınız olduğunu unutmayın. SSD, PCIe 3.0 ile geriye dönük uyumludur, ancak elbette aynı performans düzeyini elde edemezsiniz.

“Adata, Dünyanın En Hızlı M.2 SSD Depolama Birimini Tanıttı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir