TEKNOLOJİ

Apple, Ekran İçi Parmak İzi Okuyucu İçin Patent Aldı

Apple, fiziksel tuşları olmayan telefonlara ekran içinden parmak izi okuyucuyu işaret edebilecek bir patent aldı. Parmak izi sensörü, Android telefon üreticilerinin yaptığı gibi muhtemelen ekranın altına yerleştirilecektir.

Patent, mevcut Touch ID sistemlerinde olduğu gibi kapasitif okuyucular yerine parmak izlerinin optik olarak okunmasının bir yoluyla ilgilidir. Mevcut MacBook Pro ve MacBook Air dizüstü bilgisayarlar, eski iPhone’lar gibi kapasitif okuyucular kullanıyor, ancak yakın zamanda piyasaya sürülen 16 inç MacBook Pro bir optik okuyucu kullanıyor. Tıpkı yeni bir iPhone’un ekranında kullanılabilecek gibi.

Apple’ın Face ID’yi yeni bir Touch ID uygulamasıyla değiştirmesi mümkün olsa da, her ikisinin de gelecekte kullanılması daha olasıdır. İki yöntemin de farklılıkları, kendi pozitif ve negatif tarafları vardır. Bu nedenle her ikisinin de kullanımı kapsayıcı ve avantajlı olacaktır Apple için. Bununla birlikte, bu özelliğin gelecekteki iPhone’ların potansiyel maliyetine ne kadar etki edeceğini bilemiyoruz ama fiyatı arttıracağı kesin.

Kaynak: 
https://www.redmondpie.com/apple-granted-patent-for-in-display-optical-touch-id/

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir