Apple karar değiştirdi. Yeni iPhone fiyatları daha önce açıklanandan farklı olacak. İşte, Apple iPhone 14 fiyatı!

iPhone 14 Fiyatı Belli Oldu

Bugün çıkan bir söylentiye göre, iPhone 14 temel modeli, iPhone 13 ile aynı fiyat etiketini taşıyacak. iPhone 14 fiyatı 799 dolardan başlayacak.

Eylül ayında piyasaya sürülecek olan iPhone 14 temel modelinin, iPhone 13 ile aynı fiyat etiketini taşıyacağı Güney Koreli bir blogda paylaşıldı.

Bu haber, Apple’ın iPhone 14 serisindeki giriş seviyesi modelin fiyatını artırmayacağını gösteriyor. Yani ABD’li teknoloji şirketi Apple, modelin satışlarını artırmayı amaçlıyor. Küresel akıllı telefon pazarında bir daralma yaşandığı için Apple da çareyi yeni cihazının fiyatını düşük tutmakta buldu.

iPhone 14, selefi iPhone 13 gibi 6.1 inçlik bir ekrana sahip olacak. iPhone 14 serisinin yakında piyasaya çıkması bekleniyor ve temel modelin fiyatına ilişkin kararın üst yönetim seviyesinde alındığı bildiriliyor. Apple, artan üretim maliyetleri ve tedarik zinciri kesintileriyle karşı karşıya kalmaya devam etti.

Apple, iPhone 14’ü iPhone 13 ile aynı fiyata piyasaya sürerse diğer modellerde aynı taktiği bir kez daha uygulayamayacak. iPhone 13, 799 dolarlık lansman fiyatıyla satışa sunulmuştu.

Yeni iPhone 14 serisi; iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Max ve 6.7 inç iPhone 14 Pro Max’i içeriyor. Pro modelleri A16 Bionic yonga seti tarafından desteklenirken, Pro olmayan modeller A15 yongasını koruyacak. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, kamera kurulumları ve Face ID işlevleri için dairesel bir ekran deliği ile hap şeklinde bir oyuğu birleştirecek.

Peki siz, iPhone 14 fiyatı için ne düşünüyorsunuz? 799 dolara bu telefonu alır mıydınız?