TEKNOLOJİ

Apple, Katlanabilir iPhone Modeli Konusunda Çalışmaları Hızlandırdı

Apple’ın ilk katlanabilir iPhone modeli üzerinde çalıştığını zaten biliyoruz. Bu konuyla ilgili olarak son zamanlarda ortaya çıkan söylentilerin ve haberlerin sayısı da arttı. Şimdi ise şirketin bu modeli geliştirdiğine dair daha somut adımlar görüyoruz. Yeni haberlere göre Apple, katlanabilir iPhone modeli konusunda çalışmalarını hızlandırmış durumda.

ABD’li teknoloji devi, katlanabilir iPhone için test örnekleri almaya başladı. Şirketin bu model için iPhone tedarik zincirindeki Hın Hai ve Shin Nikko gibi şirketlerle işbirliği içerisinde olduğu belirtildi. Apple, aynı zamanda yeni modelinde OLED mi yoksa Micro LED ekran paneli mi kullanacağı konusunda da şu an karar aşamasındadır.

Cihaz için tercih edilen ekran paneli karar bağlandığı zaman montaj yöntemi de buna göre şekillenecektir. Bu nedenle ekran tercihinin bir an önce belirlenmesi üretim ve geliştirme aşamalarını hızlı bitirmek için oldukça önemli. Apple, katlanabilir bir iPhone için halihazırda tasarım patenti almış olsa da, iki yıldan önce böyle bir modelin resmiyet kazanması beklenmiyor.

Daha önceki haberlerde Apple’ın Samsung Display ile çeşitli test ürünleri için sipariş anlaşması yaptığı belirtilmişti. Şimdi ise ekranların yanı sıra bazı katlanma noktası donanımları için de farklı tedarikçiler ile görüşmeler yürütüldüğü söyleniyor. Apple’ın yeni katlanabilir akıllı telefonunun açıldığı zaman kesintisiz bir ekran deneyimi sunması bekleniyor. Ancak bunun iki parça halindeki ekran paneli ile gerçekleşeceğini de belirtelim.

Yakın tarihli bir rapor, Apple’ın katlanabilir iPhone modelini piyasaya sürmesiyle birlikte iPad Mini modelinin üretimini durduracağını iddia ediyor. Bu iddianın en temel nedeni ise katlanabilir telefonun zaten büyük ekranlı olacağı ve tablet ile telefon arasında bir geçiş ürünü olarak konumlanacağıdır. Bu nedenle şirketin böyle bir karar alması ihtimaller dahilinde ve olasıdır.

“Apple, Katlanabilir iPhone Modeli Konusunda Çalışmaları Hızlandırdı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir