Apple Watch Pro için çalışmalarını hızlandırdı. İşte, markanın yeni akıllı saatiyle ilgili yeni detaylar! Apple’ın bu yıl piyasaya sürülmek üzere yeni bir Apple Watch Series 8’i hazırlaması şaşırtıcı olmayacak – bu seri kesinlikle iPhone 14 ile birlikte gelecek ve önceki sürümlere göre bir dizi olmazsa olmaz yükseltmeyi beraberinde getirecek. Ancak bir Apple Watch Pro’nun da yolda olabileceğine dair fısıltılar var.

Söylentilere göre Watch varyantı, sporcuları ve ekstrem sporcuları dalmaya ikna etmeyi amaçlayan birinci sınıf malzemeler ve ekstra sensörler ile daha sağlam bir yapı elde edecek gibi görünüyor.

Bu, bileğinizde bir yer ayırmaya değer bir şey gibi geliyorsa, okumaya devam edin: yaklaşmakta olan Apple Watch Pro hakkında şu ana kadar bildiğimiz her şey sizlerle…

APPLE WATCH PRO GELİYOR

Öncelikle, Apple’ın gerçekten de yeni modeline Watch Pro adını verip vermeyeceğini henüz bilmiyoruz. Bu, firmanın MacBook, iPad ve iPhone terminolojisine uygun olacaktır. Heck, AirPod’ların bile bir Pro modeli var – ancak şu anda hiçbir şey onaylanmadı. Bloomberg analisti Mark Gurman ilk olarak Watch Pro adını önerdi ancak diğer olasılıklar olarak Apple Watch Extreme, Apple Watch Max ve Apple Watch Explorer Edition isimlerinden de bahsetti.

APPLE WATCH PRO TASARIMI VE ÖZELLİKLERİ

Apple’ın watchOS 9 ile zindeliğe odaklanması, yılın başlarında açıkça görülüyordu. Apple Watch 8 (ve dolayısıyla Apple Watch Pro) ile birlikte piyasaya sürülecek olan yeni yazılım, triatletlerin koşu, yüzme ve bisiklet modları arasında hızla geçiş yapmasını sağlıyor. Ayrıca, koşucuların adım uzunluğunu, yerle temas süresini ve dikey salınımı kaydetmelerini sağlar – tüm bunlar daha ekstrem bir saatle iyi sonuçlanacak gelişmiş ölçümler.

Yeni cihazın daha uzun pil ömrü ve yeni kasa malzemelerine sahip olması da muhtemel.

Ekran, 1,9 inçten çapraz olarak 2 inç’e kadar büyüyebilir ve çözünürlük artabilir (Gurman, özellikle 502 × 410 pikselden bahsediyor). Metal kasa, mevcut Apple Watch ürünleri için kullanılan alüminyumdan daha güçlü olurken, onu kaplayan cam da kırılmaya karşı dayanıklı olmalıdır. Daha güçlü bir titanyum alaşımı artık önde gidiyor.

Tasarım açısından, yeni nesil Apple Watch’un her zaman 2022 için yepyeni bir görünüme kavuşması bekleniyordu. Düz cam, kavisli panellerin yerini alarak üretim için hazırlanıyor.

APPLE WATCH PRO ÇIKIŞ TARİHİ

Tipik olarak Apple ürünleri, ilk kez halka göründükten birkaç hafta sonra piyasaya sürülür, ancak küresel teknoloji tedarik zincirini etkileyen devam eden sorunlar göz önüne alındığında, yeni modelin Ekim ayına kadar gelmesi mümkün değil.

APPLE WATCH PRO FİYATI

Bir analist Apple Watch Pro fiyatı olarak 899 ila 999 dolar (750-850 £) gibi bir başlangıç ​​fiyatı öngördü.

Bloomburg’dan Mark Gurman, daha büyük ekran, yeni sensörler ve üst düzey malzemelerin fiyatı mevcut Apple Watch 7’den önemli ölçüde artıracağını söyledi. Bu modeller 369 sterlinden başlıyor, ancak üst modeller için fiyat 1449 sterline kadar yükselebilir.