ÖNERİLER

Arçelik Çamaşır Makinesinde Yıkanan Çamaşırlar Kokuyor, Arçelik Çamaşır Makinesi Koku Sorunu Nasıl Giderilir?

Yıkanan her şeyi 100% hijyenik, hoş kokulu ve yumuşacık hale getiren çamaşır makinesinde kötü koku ciddi bir sorundur. Ne kadar deterjan ve yumuşatıcı kullanılırsa kullanılsın makinenin içi koktuğu gibi bu kokuyu çamaşırlara da sindirir. Bu durumda makinede yıkanan çamaşırların hoş kokması gerekirken aksine kötü bir kokuya sahip olmalarına neden olur. Sıkça içinden deterjan ve yumuşatıcı gibi hoş kokulu temizlik ürünleri geçmesine rağmen çamaşır makinelerinde koku problemi yaşanabilir. Çamaşır makinesinin kötü kokması sorunu Ataşehir Arçelik Servisi merkezimizde en sık karşılaştığımız makine arızaları arasında bulunuyor.

Çamaşır Makinesinde Yıkanan Çamaşırlar Kötü Kokuyorsa Ne Yapılmalı?

Çamaşır makinesinde yıkanan çamaşırlarda hoş koku olması gerekirken, kötü koku oluyorsa bunun altında yatan nedenleri tespit etmelisiniz. Çamaşır makinesinde yıkanan çamaşırların kötü kokması veya tamburdan kötü koku gelmesi birden fazla nedenle görülebilmektedir. Ancak en yaygın görülen nedeni makinenin periyodik olarak temizlenmemiş olmasından kaynaklanmaktadır.

Çığu kullanıcı çamaşır makinesinde sürekli deterjan ve yumuşatıcı kullandığından içinin temizlendiğini düşünüyor. Ancak bu çok yaygın olan hatalı görüşlerden birisidir. Çünkü çamaşır makinesinde yıkadığınız çamaşırlardan çıkan kir ve diğer unsurlar makinede birikir. Zaman içerisinde de kalıplaşarak, kötü koku oluşumuna neden olur. Bu nedenle Ümraniye Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz çamaşır makinenizin iç aksam temizliğini periyodik olarak yapmanızı öneriyor.

Çamaşır makinesi pompa filtresini, tamburunu, kazanını ve kapağı ile kazanı arasında kalan lastiği düzenli olarak temizlemelisiniz. Uygun temizlik ürünleriyle buralardaki kalıntıları temizleyerek, kötü koku oluşumunu yok edebilir ve önleyebilirsiniz.

Deterjan haznesindeki deterjan kalıntılarını da en azından 2 yıkamada bir olacak şekilde temizlemeye özen göstermelisiniz. Çamaşır makinesinde düzenli olarak temizleme yapıyor ancak yinede bu sorunu yaşıyorsanız ise kesinlikle Pendik Arçelik Servisi profesyonel teknikerlerinin yardımına başvuruda bulunmalısınız. Çünkü çamaşır makinenizdeki kötü kokuya eden olan kalıntılar, uygun teknik ekipman veya teknik bilgi olmadan erişebileceğiniz noktalarda değildir. Bu yüzden profesyoneller tarafından gerekli olan kontrol ve müdahalelerin gerçekleştirilmesinin sağlanması gerekmektedir. Böylelikle çamaşır makinesindeki kötü koku oluşumundan en güvenli ve en hızlı şekilde kurtularak, çamaşırların yıkandıktan sonra yeniden hoş kokuya sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir