ÖNERİLER

Cloud Server Ne İşe Yarar?

Cloud server; bulut sunucu olarak da isimlendirilir. Sanal depolama alanıdır ve depolama için fiziksel alana duyulan ihtiyacın ortadan kalkmasını sağlar. Web hosting hizmetine göre daha geniş kaynaklara sahip olması, güvenilir ve stabil hizmet sunması ile cloud server daha avantajlı bir seçenektir ve site sahipleri tarafından da daha fazla tercih edilir. Organik trafiği yüksek, içerik hacmi geniş ve iş yükü fazla olan web siteleri için bulut sunucu seçilmelidir.

Cloud Server Sistemi Ne İşe Yarar?

Bulut sunucu sistemi, depolama alanının kontrollü bir şekilde yönetilebilmesini ve depolama alanının sanal şekilde artırılabilmesini sağlar. Ayrıca depolama alanının gerekmediği durumlarda da düşürülmesini sağlayarak maliyet açısından avantaj yaratır. Yasal yükümlülükleri diğer sistemlere göre daha azdır. Dolayısı ile başka ülkelerde fiziksel bir alan kullanılması için istenen yasal yükümlülükler ortadan kalkmış olur.

Sanal şifreleme ile daha güvenli ve hızlı hale getirilebilen bir sunucudur. Verilere ulaşmanın, çevrimiçi hizmetlerin işleyişinin ve kesintisiz iletişim imkanının daha kolay olmasını sağlar. Fiziksel sunucu depolama adresinin uzakta olması, bağlantının da yavaş olmasına neden olur. Cloud server ile maliyet gerekmeden sunucu sistemi sanki yakındaymış gibi algılanması ve bu sayede hızlı bağlantı elde edilmesi mümkün olur. Ayrıca fiziksel bir depolama alanının olmaması, fiziksel depolama alanının bakım ve onarımını üstlenmesi gereken fiziksel kişilere olan ihtiyacı ortadan kaldırır.

Cloud Serverın Web Sitesinin Performansına Etkisi Nedir?

Web sitesine bağlanan kullanıcının en yakın veri merkezi üzerindeki sunucuya yönlendirilmesini sağlayan bir işleyişe sahip olduğu için web sitesinin açılış hızının artmasını sağlar. Web sitesinin daha yüksek performans ile çalışmasını sağladığı için ziyaretçiler de web sitesinden daha memnun şekilde ayrılırlar. Web sitesinin trafiğinde artış olmasını sağlar. Cloud server ile tek merkezdeki tek bir sunucuya değil, farklı noktalardaki sunucuların veri işleme güçlerine aynı anda sahip olunur. Cloud server fiyatları diğerlerine göre daha yüksek gibi görünse de uzun vadede web sitesinin performansına olan olumlu etkisi ile düşük maliyetli bir çözümdür.

Cloud Server Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bulut sunucu seçilirken işletmenin ya da web sitesinin ihtiyaçlarının dikkate alınması gereklidir. İş yükü ve web sitesinin organik trafiği ile uyumlu olacak şekilde bulut sunucu seçimi yapılmalıdır. Performans, hız, kapasite, güvenlik, koruma ve maliyet açısından herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için mevcut ihtiyaçları karşılayan cloud server seçimi yapılmalıdır. Doğru cloud server seçimi ile web sitesinin sürdürülebilir şekilde yüksek performansa ulaşabilmesi mümkündür.

Cloud Server Artıları Nelerdir?

Bulut sunucunun avantajlı özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • Sunuculardan birinde donanım arızası yaşanması halinde, diğer sunucular görevlerini yerine getirmeye devam ederler ve web sitesi yayınlanmaya devam eder. Dolayısı ile sunucu arızaları web sitesinde kesintilerin olmasına neden olmaz ve veri kayıplarının önüne geçilir.
  • Her bir sunucuya sistemdeki iş yükünün dağıtımı yapılır. Bu nedenle sunucu kaynaklarının çok kullanılması ağdaki sunuculara fazla yük binmesine neden olmaz.
  • Sunucu kaynakları tamamen kişiye özel olduğu için diğer kullanıcılardan etkilenmeleri gibi bir durum oluşmaz.
  • İhtiyaç duyulduğunda kaynak artırımı yapılması veya kaynakların azaltılması mümkündür.
  • Hızlı yüklenme süresine sahip olmaları en önemli avantajları arasındadır. Ayrıca arıza ya da donanım iyileştirmeleri gibi işlemler esnasında web sitesi kesintiye uğramadan yayında kalmaya devam eder.
  • Cloud server kiralama işlemi yaparak bulut sunucu kullanmaya başlayanlar, bu sunucular sanal olduğu için donanımsal değişiklik, kaynak artırımı ve azaltılmasını da sanal olarak yapılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir