ÖZEL ÖNERİ

Erkeklerde Cinsel Sorunlar Ve Çözümleri Nedir?

Hem dünyada hem de ülkemizde erkeklerde cinsel işlev bozukluğu sık görülmektedir. Yine ülkemizde erkeklerde cinsel sorunlar ve çözümleri olarak bu durumlar araştırılmaktadır. Bu sorunların başında erken boşalma, sertleşme sorunları daha sonra cinsel isteksizlik takip etmektedir. Ancak hekimlere ve sağlık profesyonel çalışanlarına başvurulan konular erken boşalma değil daha çok sertleşme konusu hakkında olmaktadır. Çünkü dramatik sonuçları nedeniyle erkeklerin bu konuyu önemsedikleri görülmektedir. Fakat erkekler için erken boşalma bir problem olsa da sertleşme kadar önemsedikleri söylenememektedir.

 Sertleşme Probleminin Belirtileri

 Her sertleşme kaybını bir sorun olarak değerlendirmekte aslında hata olabilmektedir. Dünya üzerindeki bütün erkekler her istedikleri zaman sertleşme sağlayacaklar diye bir kural yoktur. Bunlar her erkeğin hayatında dönem dönem yaşayacağı şeyler olmaktadır. Ancak ne zamanki bu sertleşme sorunu ya da sertleşmede ki güçlük sıklaşırsa bu bir sorun olduğunu göstermektedir. Bunun yanında sertleşme problemi 6 ay gibi bir zamanda ısrarlı bir şekilde devam ederse yine bir problem olduğunu söyleyebiliriz.

 Sertleşme problemi tüm toplumlarda ortalama ile 20 arasında karşımıza çıkmaktadır. Genç yaşlarda bu sorunlar daha nadir rastlanılmaktadır. Ancak yaş ilerledikçe özellikle 40 yaşından sonra dramatik bir şekilde bu oranlar artmaktadır. Bunun da en önemli nedeni çeşitli bedensel hastalıklardır. Bu hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkileri olabilmektedir.

 Sertleşme Problemine Sebep Olabilecek İlaç Çeşitleri

 Sertleşme problemine veya diğer cinsel sorunlara yol açabilecek bazı ilaçların yan etkileri bulunmaktadır. Bunlar;

 – Kalp damar hastalıklarında kullanılan ilaçlar

 – Damar sistemini etkileyen her türlü ilaçlar

 – Yüksek tansiyon ilaçları

 – Şeker hastalığında kullanılan ilaçlar

 – İdrar söktürücüler

 – Çeşitli psikiyatrik ilaçlar

 Bunlar yaygın olarak kullanılıyor ve ciddi yan etkileri olabilmektedir.

 Erken Boşalma Nedir?

 Erken boşalma, kişinin boşalmasını kontrol edememesi ve denetlemekte güçlük çekmesidir. Başka bir deyişle de kişi kendisinin istediğinden daha erken sürede kontrolsüz bir şekilde boşalması durumudur.

 Süre konusuna değinecek olursak cinsellikte süre, tartışılan bir konudur. Kişi eğer cinsel birleşmeden önce boşalırsa buna ağar boşalma denmektedir. Birleşme başladıktan sonra ilk 1 dakika içerisinde boşalma olursa bu kesinlikle ağar boşalma denilebilmektedir. 1 ile 3 dakika arasında boşalmaya da hafif erken boşalma denmektedir.

 Mutluluk Çubuğu Çözümü

 Belirttiğimiz gibi erkekler genellikle erken boşalmaktan veya diğer sorunlardan ziyade sertleşme konusunda daha hassas olmaktadırlar. Sertleşme problemi konusunda bir takım tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bunlar;

 – Ağız yoluyla alınan ilaç tedavisi

 – Testosteron terapileri

 – Psikolojik terapiler

 – Penisin içerisine iğne enjekte etme tedavisi

 – Vakum cihazları

 – Şok dalga tedavisi

 – mutluluk çubuğu operasyonu

 Bu tedavi yöntemlerini tek tek uygulayan hasta eğer çözüm bulamazsa penil protez de denilen mutluluk çubuğunu taktırmaları mümkün olabilmektedir. Hastanın bu tedavileri görmesi için ve gerekirse ameliyat olabilmesi için çok iyi araştırma yapması gerekmektedir. Güvenilmeyen sitelerden araştırma yapılmamalı işinde uzman hekimlere danışılması gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir